IMG 2467От 20 юни детската площадка в централен градски парк допълнително е оборудвана  с нови детски съоръжения, осигурени по проект на община Любимец от Национална кампания „За чиста околна среда – 2017 г“. Освен допълнителни люлки, в детския кът са монтирани пейки и нова пъстра ограда, а до ден-два ще се постави и нова беседка. За тази цел, зоната за игра се разшири, а малчуганите имат повече пространство за игри.

IMG 2479

 В проекта е предвидено и допълнително парково озеленяване с вечно  зелена растителност, която ще облагороди района. Така мястото за игра с приятния си и завършен вид, постепенно се превърна в предпочитано място за забава и развлечение на децата от 3 до 6 годишна възраст.

 

Секретарят на община Любимец Христо Христозов участва в регионална среща на местните власти и бизнеса с народни представители от 44 Народно събрание. Срещата се състоя на 19 юни в гр. Тополовград, а събитието се организира от Регионалното сдружение на общините “Марица”. На поканата на организаторите се отзоваха депутатите от ПГ на БСП от Хасковски избирателен район – Елена Йончева, Виолета Желева и Никола Динков. Присъстваха представители от общините Свиленград, Маджарово, Тополовград, Изпълнителният директор на РСО “Марица” Райна Йовчева, новият Председател Маргарита Георгиева и бизнесмени. Срещата бе открита от кмета на общината – домакин Божин Божинов, който поздрави гостите и в изложението си, постави най-наболелите проблеми на пограничните общини.

По време на активния диалог стана ясно, че проблеми като:  лошите пътища, които са пречка за привличане на инвестиции; амортизираната ВиК инсталация; бюрокрацията при процедурите за европейските проекти; Детските градини, за чиято издръжка общините се превръщат в социални партньори и др. са ежедневни и основни при работата на администрациите. Народният представител Виолета Желева изказа мнение, че е нужно да се работи по специфичните проблеми на всеки един от регионите.

 Участниците отправиха въпросите към депутатите с молба да бъдат разисквани в Народното събрание, а всички присъстващи се обединиха около мнението, че държавата трябва да отдели специално внимание на малките отдалечени общини, за чийто обезлюдяване способстват и така поставените проблеми.

Със своя Заповед №РД-09-327/19.06.2017 г. Кметът на община Любимец определя мерки за осигуряване на пожарната безопасност по време на кампанията за прибиране на реколтата от зърнено-житни култури на територията на община Любимец.

 

Повече подробности вижте в прикачения файл.

изтеглен файл

Със Заповед № РД-09-303/02.06.2017 г. Кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов забранява брането на липов цвят от общинските озеленени площи /паркове и градини/, от дърветата по улиците, алеите, площадите и други пешеходни пространства на територията на града и селата, както и брането на липов цвят от общински горски и поземлен фонд. 

Забранява се увреждането и чупенето на клони от липовите дървета.

Целта е предотвратяване от увреждане на общинската дървесна растителност при безконтролно бране на липов цвят и предпазване от унищожаване на естествените находища.

            При неизпълнение на настоящата Заповед нарушителите ще заплащат съответната глоба по Наредба № 28 за опазване на околната среда и изграждане и опазване на зелената система на територията на община Любимец.

Настоящата Заповед важи за вегетационен сезон 2017 година.

 Подробности от Заповедта - тук 

 

vk treti 17Момичетата от ВК „Любимец 2010“ се класираха трети на финалното първенство по мини волейбол в гр. Казанлък. Състезанието се проведе на 5 и 6 юни в зала „Арсенал“, а в него участваха победителите от Регионалните турнири по места, а именно: Любимец, Казанлък, Чирпан, Средец, Шумен, Омуртаг, Варна и Исперих. Отборите бяха разделени в две групи по четири отбора, като отборът на Любимец се състезаваше срещу Омуртаг, Чирпан и Исперих. По време на състезанието, волейболистките показаха добро ниво на подготовка и демонстрираха отлична игра срещу отборите на Чирпан и Исперих, но сериозна контузия на капитана Сияна Ганчева извади момичетата от равновесие. Това доведе до загуба на Любимец от Омуртаг с 1:2 гейма и класиране на второ място в групата. Тази подредба даде право на ВК „Любимец 2010“ да се състезава за трето и четвърто място на финалите, където амбициозните момичета успяха да надиграят своя противник от гр. Средец и си извоюваха категорична победа с 2:0 гейма.

 „Въпреки че се класирахме на трето място, аз съм много доволен от играта  на момичетата. За съжаление, контузията на капитана на отбора се отрази негативно на играта и след като в началото водихме с  1:0, в  края - загубихме с 2:1 от Омуртаг. Но така се случва в спорта. Убеден съм, че с този отбор ще имаме много победи в бъдеще, с които да се гордеем! “- каза треньорът Трифон Трифонов.