скрининг

На 19.12.2017 г. /вторник/ от 9.00 до 15.00 ч. в сградата на Общинска болница ет. 2, кабинет № 19, всеки желаещ ще може да измери плътността на костите си срещу сумата от 10 лв.

Прегледите са без предварително записване.

 

IMG 4789В началото на м. декември, община Любимец приключи с ремонтните дейности за тази година.  Изпълнението на инвестиционната програма на общината за 2017 г., касаеща ремонт на уличната мрежа и прилежащите й съоръжения, завърши с частичната рехабилитация на ул. „Шар планина“ и ул. „Рила“ /асфалтирана в участъка между „Шар планина“ и „Л. Каравелов“/.

През пролетта на 2018 г., при подходящи климатични условия, администрацията предвижда да продължи с обновяването на уличната мрежа в града и общината. Ремонтните дейности ще включват пълна рехабилитация на 7 улици в града, заедно с прилежащата им инфраструктура  /тротоари,  бордюри, пътни знаци/. Това са улиците: „Дамян Груев“, „Богомил“, „Янтра“, „Оборище“, „Ген. Гурко“, „Граф Игнатиев“ и „Ив. Рилски“.

В инвестиционната програма на общината,  за изпълнение е предвидено и преасфалтиране на 10 улици и ремонт на прилежащите им терени. Те са разположени предимно в кв. „Георги Добрев“ и промишлената зона в града.

След приключване на асфалтополагащите дейности в предвидените участъци, приблизително 6000 м. пътна мрежа ще бъдат обновени и приведени в подходящ вид за движение на различни видове МПС.

 

Уважаеми жители на община Любимец,

Предоставяме Ви график за обслужване на безработни лица в община Любимец от служители на ТП на НОИ – Хасково за предстоящата 2018 г.

Приемът на желаещите за консултация ще продължи да бъде в репетиционната зала на НЧ "Братолюбие-1884" с вход от страна на Ритуална зала - Любимец.

МЕСЕЦ

ДАТА

Януари

17.01.2018 г.

Февруари

16.02.2018 г.

Март

16.03.2018 г.

Април

18.04.2018 г.

Май

16.05.2018 г.

Юни

18.06.2018 г.

Юли

18.07.2018 г.

Август

17.08.2018 г.

Септември

19.09.2018 г.

Октомври

17.10.2018 г.

Ноември

16.11.2018 г.

Декември

14.12.2018 г.

 

IMG 4731И тази година Любимец спази традицията и в началото на м. декември в центъра на града едновременно грейнаха две елхи. На 4 декември градинката пред украсените дърва се изпълни с деца и родители, които дойдоха да се насладят на празничната атмосфера.

Началото на празника бе дадено от Джуджето Чук и Баба Коледа, които разиграха забавен скеч, в който включиха и част от присъстващите деца. По време на спектакъла усмивките грееха по лицата на палавниците, които тръпнеха в очакване да посрещнат Дядо Коледа.  След като бе повикан от малчуганите, той, заедно с една малка фея и с всички деца отброиха последните десет секунди преди да грейнат коледните светлини. Едновременно с това празнични фойерверки озариха  небето над центъра на града и звучаха коледни песни.IMG 4734

Организаторите на празника и тази година се постараха за осигурят красива и различна украса. До шейната с еленчето, светещите фенери и приказната къщичка, място намериха макети с отворени лица на Дядо Коледа с дете, коледни курабийки и снежен човек. Едва дочакаха да приключи празника и голяма част от децата позираха за снимка с новата украса. 

 

Снимки от запалването на коледните светлини

 

IMG 4326На 1 декември НУ „Захари Стоянов“ отбеляза своя 125 годишен юбилей.  Пред многобройната публика, в салона на НЧ „Братолюбие-1884“, с наситена и емоционална концертна програма, училището показа вековна традиция, български дух, талант и творчество.

Началото на празника започна с химн на Република България и знаменна група, която постави знамето на училището редом с българския и европейски символ. След това присъстващите видяха  презентация, в която екипът на най-старото школо представи историята на училището от създаването си досега, просветителската традиция през годините,  иновативните идеи и подходи, които прилагат. 

Директорът на училището г-жа Нели Белчева поздрави всички присъстващи в залата, благодари на екипа, с който работи и на родителите, които са гласували доверие и са поверили децата си на екип от професионалисти.

Специален поздрав към целия учителски колектив отправи Кметът на общината Анастас Анастасов. В своето приветствие той каза: „Изминалите  години са доказателство, че това училище е храм, в който е преминал част от живота на голяма част от любимчани, от живота на нашите деца и внуци. В своята дългогодишна история то крие хиляди спомени от детството: за безгрижните игри, за най-истинските приятелства и най-чистата любов към учителя.

Преосмисляйки тези 125 години с гордост можем да кажем, че училището винаги е заемало важно място в града ни, давало е знания, учило е на труд и толерантност, развивало е творческите възможности на децата.“. След което връчи на Директора лаптоп, който да помага на учителите по време на учебния процес.

Училището получи поздравителни адреси от Министерство на образованието и науката и НУ „Хр. Ботев“ в Любимец.IMG 4508

След официалната част започна празнична програма, подготвена от учителите и изнесена от техни възпитаници. Програмата включваше рецитал, подготвен специално за празника и свързан с патрона на училището, много песни, танци и стихотворения. Интерес сред присъстващите предизвика модерната интерпретация на поредица от български народни приказки, в които героите говориха на жаргонен тийнейджърски език. По този начин учениците се опитаха да покажат как ежедневното общуване в интернет и използването на жаргонния чатърски език на писане постепенно се внедрява и в устната реч, как се променя поведението, културата и начина на комуникация и общуване сред подрастващите.

По покана на организаторите на празника, залата се изпълни с бивши учители от училището, ученици преминали през училищните чинове и граждани.

Уважение към юбилярите показаха НЧ „Братолюбие-1884“, Вероника Бозалиева- бивш възпитаник на училището и Рая Тянкова-Мехмедкяйе, които изнесоха  поздравителен блок към празнуващите. 

 

Снимки от празника