IMG 0050От 23 март, в центъра на Любимец  е отворена за движение нова улица. Това е отсечката, която свързва ул. „Бяло море“ с ул. „Църковна“ и кооперативния пазар. Изграждането на улицата включва нови тротоари, бордюри, пътна маркировка и осветление. Движението по улицата  е двупосочно, като  зад сградата на Български пощи ЕАД е направено уширение, за да се осигурят допълнително паркоместа в центъра на града.

Досега теренът зад блок  3 на пл. „Трети март“ бе запустял и практически неизползваем. Върху него бяха разположени ламаринени гаражи, бивши търговски обекти, които отдавна са изгубили своето предназначение.

Новото съоръжение осигурява бърз и удобен достъп до централната част на  града - осъществи се връзката на ул. „Църковна“, по ул. „Граф Игнатиев“, с бул. „Одрин“.  Не на последно място е създадено удобство за гражданите, ползващи услугите на новооткритите офиси на Дирекция „Социално подпомагане“.IMG 0054

Отдясно на кооперативния пазар, зад блок 2 на ул. „Църковна“ се изгради нова улица с прилежащ паркинг. Това създава удобство както за живущите в блока, така и за посетителите на неделния пазар.

В последните години общинският екип усилено работи по облагородяване на централната градска част, входно-изходните артерии, обекти за обществено ползване и др. Новоизградените терени и съоръжения са само част от проекта за цялостно обновяване на града. Предстоят още доста ремонтни дейности, които да направят Любимец красиво и добре уредено населено място. 

 

ОБЛАСТЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

ХАСКОВО

ОБЯВЯВА

Конкурс за мултимедиен продукт на тема

„БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ: 10 ГОДИНИ ПО-КЪСНО“

посветен на 10 години членство на България в Европейския съюз.

Целта на конкурса е да популяризира ролята на Европейския съюз в България сред младежите, чрез създаването на кратък видеоматериал с положително послание, без ограничение на изразните средства.

Могат да участват ученици и младежи от 15 до 29 години, разделени в две възрастови групи:

1-група: 15-19 години / 8-12 клас/

2-група: 19-29 години /непрофесионалисти/

Участието е индивидуално или в творчески екип, а всеки участник има право да участва само с един мултимедиен продукт. Проектът може да бъде филм или клип, с продължителност до 10 мин. и формат на филма AVI, MP4, MPEG2, MPEG4, MOV, WMV

 

Срокът за подаване на конкурсните проекти е 17.00 ч. на 18 април 2017 г.

Пълният регламент на конкурса и придружаващите го документи могат да бъдат свалени от следния сайт:

https://www.eufunds.bg/haskovo/item/16456-konkurs-za-multimedien-produkt-na-tema-balgariya-v-evropeiskiya-sayuz-10-godini-po-kasno

 

За повече информация на тел.: 038/622263, 0877263651, 0877263653, e-mail: oichaskovo@abv.bg 

 

 

Със своя Заповед № РД-09-145/15.03.2017 г. Кметът на община Любимец определя избирателна секция за гласуване на избиратели с увреждане на опорно-двигателния апарат или на зрението.

 

Повече подробности вижте в прикачения файл. 

 

футбол

За втори път, на футболното игрище на спортна зала „Марица“, се проведе международна среща по футбол на малки врати, между ветерани на Любимец и Люлебургаз. Спортната проява се състоя на 12 март,  няколко месеца след  първия приятелски мач между двата отбора.

След оспорвана игра, ветераните успяха да си отбележат по 3 гола и завършиха с равенство. Капитаните Костадин Кючуков и Муса Габралъ са категорични, че приятелските срещи ще продължат и в бъдеще.

От лятото на 2016 г., на новосъздадените спортни бази, периодично се провеждат турнири и спортни срещи по футбол, волейбол и тенис на корт. Благодарение на добрите условия и желанието си за активно движение, младите хора развиват спортни умения  и водят здравословен и пълноценен начин на живот.

 

По-късно очаквйте и видео от срещата. 

 

 

IMG 9733Стотици жители и гости на Любимец се събраха на пл. «Трети март», за да отпразнуват 139 годишнина от Освобождението на България от Османско робство. Официалната церемония започна от 11. 00 ч. с ритуал по издигане на Националното знаме на Република България.

Празникът бе уважен от ръководители на учебни и обществени институции, учители, ученици, представители от различни политически партии и много родолюбиви граждани.

Празнично слово произнесе кметът на Община Любимец инж. Анастас Анастасов, в което той поздрави всички присъстващи и напомни: „Като достойни наследници,  сме длъжни да пазим тази свобода, защото тя не се дава даром, веднъж и завинаги. Днес повече от всякога трябва да работим така, че да отстояваме своите идеали, да бъдем достойни хора в демократична и свободна България“. След което всички присъстващи сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта на загиналите за свободата на Отечеството.

По случай Националния празник, децата от четвърта група от ДГ „Рай“ 2 изнесоха възрожденски спектакъл, в който показаха любовта към Родината и желанието да видят страната свободна на хората от времето на Възраждането. Облечени в четнически униформи, малчуганите успешно влязоха в ролята на видни български революционери като: Панайот Волов, Георги Бенковски, Тодор Каблешков и др. Изключително интересен и вълнуващ бе диалогът между Райна Княгиня и Георги Бенковски, в който основният организатор и ръководител на Априлското въстание предлага на Райна Футекова-Дипчева да ушие знаме, на което със златни букви да бъде извезан надписът „Свобода или смърт“.IMG 9785

В ролята Велика България влезе друго дете от групата, което още веднъж напомни за плодородните ниви и поля на страната ни, за красивите балкани и гори, за славните синове и дъщери, които са родени и израснали по тези земи и призова да обичаме и Родината си и да пазим нейната свобода.

След празничната програма присъстващите се отправиха към Градския парк, където поднесоха венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните.

 

Снимки от празника