vodаУважаеми съграждани,

От името на ВиК Любимец Ви уведомяваме, че на 10 юни до 20.00 ч., водоподаването на улиците "Хаджи Димитър", "Ал. Стамболийски", "Кирил и Методий", "Патриарх Евтимий" и "Ст. Караджа" в града ще бъде спряно. Причината за спирането на водата е свързването на новоизградения водопровод на ул. "Дамян Груев" към съществуваща ВиК мрежа. 

Дружеството се извинява за причиненото неудобство.

arhangelova zadushnica 18Уважаеми съграждани,

На 15 юни 2019 година /събота/, когато християните отбелязват Черешова Задушница, община Любимец ще осигури автобус, който ще извозва желаещите да посетят Гробищния парк.

Часовете на тръгване от паркинга до магазин „Касъров“ към Гробищния парк ще бъдат на всеки кръгъл час:

- 8.00ч, 9.00 ч. и 10.00 ч., а извозването в обратна посока – от централен портал на Гробищен парк - в 8.40, 9.40 и 10.40 ч.

IMG 4451Детски смях и весело настроение изпълниха градския парк в Любимец по случай Международния ден на детето - 1 юни. Детското парти бе организирано от Общинска администрация Любимец и НЧ „Братолюбие – 1884”, които подготвиха двучасова празнична програма, наситена с песни, игри и танци.

Веселието започна с общоизвестни и познати танци, продължи с много състезателни игри, забавления и изненади. За съжаление капризите на времето попречиха малчуганите да продължат да се забавляват, но за да продължат детските усмивки, в края на празника всяко дете получи по един сладолед, осигурен от община Любимец.

 

Снимки от празника

 

61688781 623884984761741 5661757255456915456 nЕмоционален, въздействащ и впечатляващ спектакъл подари НЧ „Братолюбие-1884“ на жителите на град Любимец по повод своята 135 годишнина. На 30 май, в рамките на час и половина, публиката изцяло се потопи в духа, бита и културата на местното население от недалечното минало, а самодейците, чрез танци и песни пресъздадоха обичаите – гроздобер, жътва, молебен за дъжд и благоденствие, празници на мегдана и неделен пазар, приготвяне на дарове и сватба.

С този фолклорен театър, наречен „Гласът на скалата“, читалището защити своята 135 годишна история. Доказа, че са съхранени българските традиции и дух и се предават на следващите поколения, че е достоен радетел и пазител на култура и изкуство, и че в него никога не е спирал да кипи творческия устрем, неизчерпаемата енергия и всеотдайност. А в същото време, дейността му отговаря на съвременните изисквания и потребности на подрастващите.

Няколко месечния труд на всички – ръководители, хореографи, самодейци и служители в духовния храм, получи своята най-голяма награда – възторга, бурните аплодисменти и сълзи от щастие в очите на публиката от перфектната подготовка на участниците.

За да засилят ефекта на въздействие, организаторите бяха помислили за всеки детайл от спектакъла – сцена, декори, сценични костюми, музика, осветление и мултимедия.

В уникалния концерт взеха участие всички групи към читалището: модерен балет „Ейнджъл“ с различните възрастови групи, ТС „Сакарче“, ТС „Сакарци“, Женска певческа група и Клуб „50+“.

„Традициите са създадени, за да пазят нашите родствени корени. Те преминават през вековете, затова носят дълбок смисъл и емоция“ – с тези силни думи секретарят на читалището г-жа Евгения Стоянова закри спектакъла. Тя благодари на всички участници за безрезервната любов и всеотдайност към българската песен и танц и им пожела здраве и нови творчески успехи.

 

Снимки от концерта

1 juni 19