Уважаеми съграждани,

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ изпрати писмо, в което уведомява, че на 23.06.2018 г. ще има силни ветрове, краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури и условия за градушки.

За област Хасково е обявен жълт код, като количеството на очакваните валежи са от 20 до 30 л/кв.м, а в планинските райони и повече.

 

IMG 3624С 4 купи, медали и грамоти се завърнаха танцьорите от балет „Ейнджъл“, след участието си 12–то издание на Международен танцов фестивал „Вълшебен свят 2018“. Надпреварата между състезателите се проведе от 15 до 17 юни в гр. Хасково , с основни организатори Спортен клуб „Рона“ и община Хасково.

Танцьорите, с ръководител Даниела Христонова, се състезаваха в няколко стила- мажоретки, мюзикъл, характерни танци и етно шоу и успяха да се представят блестящо.

Формация „Юноши“ и формация „Малка група“ към мажоретния състав се класираха на Първо място и получиха купа, грамота и медали.

Второ място, за индивидуално изпълнение с танца „Калинка“, спечели Александра Христонова. На същото място се класира и „Юноши“ за групово изпълнение на танца “Танцувай с нас“.

Трето място заслужи малката група деца със своя атрактивен танц „ Баба Яга“.

Участниците от балет „Ейнджъл“ изпълниха общо 16 танца, 5 от които получиха призови места. Те се състезаваха в рамките на три дни, на три различни сцени в областния град, с над 100 колектива - 1400 участници от 12 държави.

При завръщането си от престижния конкурс всички бяха щастливи и горди от резултатите и си обещаха да работят и занапред, като се стремят да се представят успешно и да постигат все по-високи резултати.

 

Уважаеми съграждани,

Областният управител на област Хасково г-н Станислав Дечев и неговият екип организират приемна за граждани в общинските центрове от региона.

Приемната в община Любимец ще се състои на 12.07.2018 г. /четвъртък/ от 14.00 до 16.00 ч., в кабинет № 17 – 3 етаж, Административна сграда на пл. „Трети март“ № 1 /бивш АПК/.

Предварително записване на гражданите, желаещи среща с Областния управител на тел. 03751/89-12; 03751/ 7002; 0889 486111 или на e-mail: oba@lyubimets.org

nagradi polihronov koleva 18Димитър Полихронов и Димона Колева, възпитаници на ДГ „Рай“ гр. Любимец, спечелиха призови места в V Национален фестивал на руска поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце". Малкият Митко спечели първо място със стихотворението "Лето к нам пришло", а Димонка – второ, с песента "Прощание с детским садом". И двете деца изучават руски език и се подготвят при г-жа Елена Георгиева от Любимец, която е член на Национално движение „Русофили“.

Нашите таланти се представиха достойно, а изпълненията им бяха с много чувство и ентусиазъм.

Фестивалът се проведе на 3 юни, на сцената в Градската градина гр. Харманли, а в него участваха над 120 деца от предучилищна възраст до 12 клас от област Хасково. Събитието се провежда за поредна година, като всеки път се организира от Национално Движение „Русофили“ и Община Харманли, с подкрепата на Фонд "Русский мир", Министерството на образованието и науката, Синдиката на българските учители и Националния Дворец на децата.

Целите на фестивала са да популяризира руската поезия, песен и танц, да приобщи младото поколение към богатството на руската култура и да създаде интерес към изучаване на руския език.

Отличените състезатели на първо място ще продължат участието си на зонален етап, който ще се проведе на 16 юни в град Ямбол.

 

trak 030618 2За поредна година община Любимец се включи в традиционното поклонение по повод 105 години от масово избиване на тракийски бежанци в района на Илиева нива и отдаде почит към трагично избитите над 200 бебета и деца от редовната турска войска по време на Междусъюзническата война (1913 г.). Ежегодно, в дните около 1 юни, в тази местност се провежда традиционният Национален младежки тракийски събор - Ден на тракийското дете.

Мероприятието започна с едноминутно мълчание и молитва за упокой на душите на невинно загиналите тракийчета. Инж. Тодор Милев, като представител от общината и десетки членове от тракийското дружество от Любимец се включиха в празника, като поднесоха венци и цветя на паметника-мемориал в знак на признателност и преклонение.

Организатор на събора е община Ивайловград, по чиято покана присъстваха стотици гости, дошли от цялата страна.

За да се поклонят пред земята, попила кръвта на стотиците тракийци, присъстваха Председателят на съюзът на тракийските дружества в България Красимир Премянов, Областният управител на област Хасково Станислав Дечев, Областният управител на област Кърджали Никола Чанев, депутати от 44-то Народно Събрание от Хасковски многомандатен район –Георги Станков и Виолета Желева, Председателят на Националния младежки тракийски съюз Тодор Ангелов, представители от побратимения на Ивайловград френски град Лонго, ръководители на държавни и местни институции, представители на Тракийски дружества от цялата страна.

Домакинът на събора г-жа Диана Овчарова поздрави гостите с „Добре дошли“ и благодари на всички, които направиха своя дълбок поклон пред „Илиева нива”.

С тържествена заря – проверка, под звуците на „Шуми Марица“, завърши официалната част на събора.