IMG 9249

С тържествена церемония и отслужване на водосвет за здраве и благоденствие бяха открити изнесените работни места на Дирекция  „Социално подпомагане“ в гр. Любимец. Събитието се състоя на 16 февруари пред новите офиси на социалната служба, намиращи се в самия център на града, в близост до всички обществени институции.

На празника присъстваха Кметът на община Любимец – инж. Анастас Анастасов, Председателят на Общински съвет Мария Станкова, Заместник Министърът на труда и социалната политика – Ивайло Иванов, Изпълнителният директор на АСП Цв. Васев, Директорът на ДСП – Хасково Ст. Манахилов, Валентин Ангелов – бивш зам.областен управител и кандидат за народен представител в 44 Народно събрание от Хасковски избирателен район, служители на дирекцията и гости.

Церемонията бе открита от Директора на социалната служба Росица Христова, която в словото си благодари на общинското ръководство за подкрепата и помощта, която са оказали при ремонта и обновлението, на Заместник- Министър Иванов, с чието съдействие от бюджета на министерството са осигурени голяма част от финансирането и не на последно място, на Изпълнителния директор на Агенцията, без чието съдействие всичко това не би било факт. Госпожа Христова не пропусна да благодари и на своите колеги, работещи в  социалната служба в Любимец за професионализма и отговорното отношение, което проявяват към проблемите на хората.

Анастасов от своя страна също поздрави социалните работници и им пожела „да не спират да бъдат опора на най-уязвимите хора в трудните им моменти“. Той подари на г-жа Христова букет цветя и авторска картина, а на Ивайло Иванов връчи плакет със символа на община Любимец и пожелания за бъдещо ползотворно сътрудничество.IMG 9264

След това той, заедно с г-жа Христова и зам.министър Иванов тържествено прерязаха лентата на новите помещения. Поканени от Директора на службата, официалните лица и присъстващите гости имаха възможност да разгледат  обновените офиси на социалните работници.

Община Любимец предостави помещенията безвъзмездно за управление на Дирекция социално подпомагане. Ремонтът им стартира през лятото на 2016 г. и приключи малко преди Коледно-новогодишните празници. В службата има осигурена достъпна среда за лицата с увреждания, има изградена приемна за граждани, отделна стая за работа с деца и не на последно място - по-добри условия за труд на социалните работници.

 

Снимки от откриването