vk lyubimets 17Малките състезатели от ВК „Любимец 2010“ уверено тръгват по пътя на победителите. Момичетата от 3 и 4 клас се класираха на Първо място в Регионалното първенство за мини волейбол, което се проведе на 18 и 19 май в гр. Стара Загора. По време на състезанието волейболистките показаха добро ниво на подготовка и демонстрираха отлична игра. Това им донесе три категорични победи с 2:0 гейма над отборите на „Берое“ - Стара Загора, „Яворов“ -  Чирпан и „Раковски“ – Димитровград и победа в крайното класиране. 

Спечеленото първо място дава право на отбора да участва на финалното първенство, което ще се проведе през м. юни в гр. Казанлък.

 „Много съм доволен от отборната игра и желанието за победа на момичетата. Това е първото им състезание, но те доказаха, че могат да запазят самообладание и да се справят. През цялото време те бяха организирани и почти всяка ситуация отиграваха без забележки. Удовлетворен съм от капитана Сияна Ганчева, която успя да организира отбора и да играе за победа“- сподели треньорът Трифон Трифонов.

Няколко дни по-рано – на 13 и 14 май, ВК „Любимец 2010“ участва в Регионално първенство по детски волейбол в гр. Казанлък. Участие взеха състезателите от на-малката възрастова група от 1 до 3 клас.  Малките момичета успяха да победят отборът на Царево с 2:1 гейма, но загубиха от съперниците от Димитровград с 0:2. Това ги нареди на трето място в класирането.