ATM 2641Във всички учебни заведения в община Любимец новата 2017/2018 учебна година започна тържествено и с празнични програми. В 9.00 ч., дворовете на училищата и детските градини се изпълниха с малки и големи деца и ученици, родители и учители, нетърпеливи да започнат новата учебната година.

Празникът стартира с издигане на българското знаме под звуците на националния химн. Четвъртокласниците от началните училища, под ръководството на своите учители, изнесоха празнична програма, с която посрещнаха най-малките ученици. С музика, песни и стихотворения  те казаха „Добре дошли“ на първолачетата, а Директорите на училищата отправиха своите приветствия към присъстващите.

След официалната церемония ръководителите на учебните заведения лиснаха менче с вода, с което още веднъж пожелаха добри резултати и повече знания през годината.

Най- нетърпеливи бяха първокласниците, които по стар български обичай бяха посрещнати и захранени с хляб и мед. После всички ученици се отправиха към приветливите и украсени класни стаи, където ги очакваха новите учебници и техните учители.DSCN0477

С празнична програма започна и първият учебен ден в ЦДГ „Рай“. По традиция, най-големите възпитаници на детската градина посрещнаха най-малките. За да ги приветстват с „Добре дошли“ децата от четвърта група към ЦДГ „Рай“  рецитираха стихове и пяха песнички, а след тържествената част те поведоха за ръчичка малчуганите от най-малките групи и ги въведоха в новите им занимални.

С нетърпение и вълнение очакваха да влязат в класните стаи и петокласниците. Те също бяха посрещнати на входа на школото със сладка питка и мед. По време на церемонията по откриването те  произнесоха традиционната клетва, с която обещават старателно да се учат и да пазят доброто име на училището.

След официалната част в СУ „Ж. Терпешев“, Заместник-кмета на общината г-н Илия Илиев, в чийто ресор е образованието, направи оглед на обновения учебен кабинет по Технология и предприемачество и лично се убеди в изправността на част от уредите. Кабинетът е ремонтиран и оборудван с инструменти за работа на ученици и предлага практически занятия на ученици от 5 до 9 клас.   

IMG 3273И тази година ръководния екип на общината уважи с присъствието си всяко учебно заведение, като  Кметът на общината Анастас Анастасов присъства на откриването на новата учебна година в НУ „Хр. Ботев“. От негово име всеки Директор получи букет с цветя и пожелания за ползотворна и успешна година.

Гост в двете начални училища „Хр. Ботев“ и „З. Стоянов“ бе д-р Георги Станков - Народен представител от 44 Народно събрание от област Хасково. Той поздрави учители, ученици и всички присъстващи с началото на новата учебната година и пожела здраве и успех по пътя на знанието.

Всички официални гости, част от учениците и родителите се включиха в благотворителната кампания за набиране на средства за първокласник от НУ „З. Стоянов“. Детето е с тежко здравословно състояние, което изисква доста средства за лечение. След отваряне на предварително подготвените кутии, преброителните комисии в двете училища установиха наличността, която за НУ „Хр. Ботев“ е 544,50 лв., а за НУ „З. Стоянов“ - 440 лв. Средствата ще бъдат обединени и с тях ще се подпомогне лечението на малката първокласничка. 

 

Първи учебен ден в ДГ "Рай"

 

Първи учебен ден в НУ "Христо Ботев"

 

Първи учебен ден в НУ "Захари Стоянов"

 

Първи учебен ден в СУ "Желязко Терпешев"

 

Първи учебен ден в ОУ "Св.св. Кирил и Методий"