IMG 3599От началото на учебната година, учениците от СУ „Желязко Терпешев“ се обучават в изцяло обновена и модерно оборудвана работилница по предмета „Технология и предприемачество“. Кабинетът е снабден с различни инструменти и машини, подходящи за провеждане на учебния процес на децата от 5 до 9 клас.

През лятото на 2017 година, в помещението бяха извършени ремонтни дейности, за да може през новата учебна година, учениците да се обучават в добре изглеждаща и подходяща среда.

При откриването на новата учебна 2017/2018 година, община Любимец пое ангажимент, че ще помогне със средства за дооборудването на кабинета и ще закупи каквото е необходимо. След консултация и препоръки от учителите-специалисти, Кметът на общината г-н Анастасов отпусна сумата от 400 лв., с които бе закупена нова модерна настолна бормашина. От началото на тази седмица тя вече е в експлоатация.

Бормашината ще се използва и в извънкласните дейности за обучение на учениците от новосформирания Клуб „Пинокио“. Новата придобивка ще помогне за по-добрата подготовка на учениците и те ще могат да повишат своите умения и сръчност при изработването на различни предмети от дърво.

Спонсори за закупуване на оборудване за учебната работилница са и местният Ротари клуб „Любимец“. Те отпуснаха 300 лв., с които се закупи контурен трион - предназначен за прецизна и сложна работа върху различни видове материали. Той е гъвкав и много точен при перфектно изрязване на сложни и нестандартни форми, кръгове и др.

 

Снимки от работния процес на учениците