IMG 2786Танцьори от ТС „Сакарци“, както и мажоретен състав към НЧ „Братолюбие-1884“ бяха специални гости в градовете Пънархисар /Бунархисар/ и Бююкмандъра , община Люлебургаз, Република Турция. Повод за гостуването на местните самодейци бе отбелязването на празниците на двата града, които се проведоха в дните 8 и 9 ноември, в тези  населени места.

В Пънархисар концертната програма се състоя в центъра на града, където множество деца, ученици, граждани и официална военна делегация станаха свидетели на красотата на българските народни танци, хора и модерно изкуство. След края на всяка изява, танцьорите получаваха бурни аплодисменти от публиката, а в очите на българските изселници личаха  сълзи на щастие и приятно вълнение.

Във всеки един от градовете, българските гости бяха посрещнати от местните кметове, които изказаха признателност и уважение към  самодейците и ръководните екипи за споделената емоция на празника. Домакините  заявиха, че и в бъдеще танцьорите от Любимец ще бъдат предпочитани и желани гости и им подариха  сувенири със символите на двата града.

 

Снимки от участието.