IMG 5023За поредна година, по инициатива на Ученически училищен съвет към СУ „Ж. Терпешев“ и групите по интереси по проект „Твоят час“- „Ръкотворница“, „Пинокио“ и „Да съхраним българското“, ученици и учители организираха и проведоха Благотворителен коледен базар. Базарът се проведе на 17.12.2017 г. във фоайето на  НЧ „Братолюбие-1884“, с участието на всички класове. По време на инициативата се предлагаха различни коледни сувенири и ръчно моделирани украси, изработени в групите по интереси, различни видове сладкиши, солени специалитети, домашно приготвени баници, обредни хлябове, баклави и др.

Група от единадесетокласници предлагаха традиционна българска скара, с която привлякоха вниманието на голяма част от посетителите. Каузата, около която се обединиха всички, бе да съберат средства, които да бъдат използвани за осъществяване на ученически инициативи през учебната 2017/ 2018 г., както и за подпомагане на деца в нужда.

В края на базара, представители на ученическия съвет и учители преброиха сумата, която бе в размер на 1090 лв. 

Част от гостите, уважили благородната кауза на учениците бяха Кмета на община Любимец инж. Анастас Анастасов, Народният представител от Хасковски избирателен район от ПП ГЕРБ Георги Станков, учители от различните училища и жители на града.

За да внесат още по-голяма коледна атмосфера, организаторите осигуриха присъствие на Дядо Коледа и Снежанка, които любезно посрещаха гостите и им благодаряха за проявената съпричастност към каузата. Нетърпеливи да се снимат с добрия старец и неговата помощница бяха най-малките посетители на базара. Техните родители и близки също се възползваха от възможността да запечатат мил спомен с коледните гости.

 

Снимки от базара