IMG 0028Едноседмичната програма, посветена на Деня на град Любимец и традиционния панаир, е пред своя край. В рамките на няколко дни, организаторите на празника наситиха празничния афиш с различни, забавни и вълнуващи събития, съобразени с интересите и предпочитанията на голяма част от жители и гости на града.

След детското парти в Градския парк и откриване на самостоятелна изложба на художника с местни корени Неделчо Кучков, програмата продължи с две кинопрожекции на открито.

В дните петък и събота пл. „Трети март“ се огласи със съвременна поп музика и песни и танци от българския фолклор. В петък, българската народна певица Николина Чакърдъкова, заедно с Боби Шапков и Неврокопски танцов ансамбъл, изпълниха сърцата на публиката с песни от различни фолклорни области. Прекрасните изпълнения бяха съпроводени с много и различни хора от присъстващите, за които центърът се оказа тесен.IMG 0068

Емоцията и вълнението продължиха и на следващата вечер, когато Надя Казакова, Яни Тонев, Жоро Любимеца и Милко Калайджиев задоволиха желанията на публиката с много и различни по стил изпълнения. Съботната вечер също не премина без кръшни тракийски танци и хора. ТС „Сакарци“ също участва в концертната програма, като внесоха допълнително настроение и красота не само на сцената, но и на площада, където почти всички присъстващи се хванаха на хорото.

В неделя програмата продължи изцяло със спортни прояви. В двете спортни зали в града се проведоха различни състезания по волейбол, баскетбол, футбол на малки врати за момчета и момичета и различни състезателни игри. Участниците в надпреварата бяха деца на възраст от 10 до 12 години от градовете Любимец, Ст. Загора, Хасково и Пловдив. Състезанията преминаха с желание за победа, но в същото време в спортсменски и приятелски дух.

IMG 0136Спортният празник се организира съвместно между община Любимец и СНЦ „Интер спорт груп“ гр. Хасково, които осигуриха на децата екипи, награден фонд и всички необходимо за състезанието.

 

Снички от концерта на Николина Чакърдъкова

 

Снички от концерта на Н. Казакова, Я. Тонев, Ж. Любимеца и М. Калайджиев

 

Снимки от спортния празник