IMG 0526В деня на християнския празник Вяра, Надежда, Любов и майка им София – 17 септември, учебните заведения в община Любимец отвориха врати, за да посрещнат своите ученици. Начало на новата 2018/2019 учебна година бе дадено с издигане на българския флаг, под звуците на националния химн и посрещане на знаменните групи в училищата.

Най- нетърпеливи да прекрачат прага на новото училище бяха първокласниците. С усмивки на лицето и с приповдигнато настроение, придружавани от своите родители, те изпълниха школските дворовете с весела детска глъч.

По създадена вече традиция, четвъртокласниците от началните училища, под ръководството на своите учители, изнесоха празнична програма, с която посрещнаха най-малките ученици. С песни и стихове те казаха „Добре дошли“ на първолачетата, а Директорите на училищата отправиха своите приветствия към присъстващите.

След официалната церемония ръководителите на учебните заведения лиснаха менче с вода, с което още веднъж пожелаха успешна, ползотворна и изпълнена с много нови знания учебна година.

По стар български обичай, във всяко училище, учениците бяха посрещнати на входа с хляб и мед. После всички ученици се отправиха към приветливите и украсени класни стаи, където ги очакваха техните учители и новите учебници.DG 5

С празнична програма започна и първият учебен ден в ЦДГ „Рай“. По традиция, най-големите възпитаници на детската градина посрещнаха най-малките. За да ги приветстват с „Добре дошли“ децата от четвърта група към градината рецитираха стихове, пяха песнички и изиграха кратка сценка.

С вълнение очакваха да влязат в класните стаи и петокласниците. Те също бяха посрещнати на входа на школото със сладка питка и мед. По време на церемонията по откриването те произнесоха традиционната клетва, с която обещават да се стараят в учението и да пазят доброто име на училището.

И тази година ръководния екип на общината уважи с присъствието си всяко учебно заведение, като Кметът на общината Анастас Анастасов присъства на откриването на новата учебна година в НУ „Захари Стоянов“. От негово име всеки Директор получи букет цветя и Поздравителен адрес с пожелания за ползотворна и успешна година.

Гост в НУ „Хр. Ботев“ бе д-р Георги Станков - Народен представител от 44 Народно събрание от област Хасково. Той поздрави учители, ученици и всички присъстващи с началото на новата учебната година и пожела здраве, мъдрост и успех по пътя на знанието.

Кметът Анастасов, част от учениците и родителите в НУ „З. Стоянов“ се включиха в благотворителната кампания за набиране на средства за второкласник от училището. Детето е с тежко заболяване, което изисква доста средства за лечение. За да осигурят част от средствата за лечението, педагозите от школото за втора година се включиха в кампанията „Без букет в първия учебен ден“.

 

Снимки от откриването на Първия учебен ден в НУ "З. Стоянов"

 

Снимки от откриването на Първия учебен ден в СУ "Ж. Терпешев"

 

Снимки от откриването на Първия учебен ден в ДГ "Рай"

 

Снимки от Първия учебен ден в ОУ "Св.св. Кирил и Методий"

 

Снимки от Първия учебен ден в НУ "Хр. Ботев"