IMG 8137Община Любимец е една от 60-те общини в страната, които ще получат средства за ремонт на военни паметници. Те са отпуснати от Министерски съвет с Постановление № 253 от 22 ноември 2018 г. Със сумата от 3000 лв. ще бъде извършен ремонт на паметника на вр. Шейновец. Предвижда се да се обнови металния орден за храброст на фасадата на монумента, да се облагороди площадката и ремонтира оградата около българския трибагреник и прилежащата територия на паметника.

Финансирането е осигурено след отправено предложение от страна на общината до Министерство на отбраната, да бъдат отпуснати средства за ремонт, възстановяване и облагородяване на един от значимите военни паметници на територията на общината.

Преди няколко години, общината отново получи финансиране за ремонт и обновление на паметника-костница. Направено бе цялостно укрепване на монумента, като се затвориха образувалите се пукнатини в основата и по цялата му дължина.

Паметникът на вр. Шейновец е висок 9 метра и е изграден в памет на загиналите 14 български войни в началото на Балканската война.