IMG 402524 май, пл. „Трети март“ – специален ден, специално място за абитуриентите от Випуск 2019. Тогава те казаха „довиждане“ на училище „Ж. Терпешев“, за да поемат по своя път в живота.

Младите момичета и момчета превърнаха центъра на града в арена на красота, стил и младост. С изискани тоалети и очарователна външност, те с гордост вървяха по червения килим.

И тази година, абитуриентите избраха да пристигнат на пл. „Трети март“ от Централния градски парк, където ги очакваха домакините на празника: Народният представител от 44-то Народно събрание д-р Георги Станков, Кметът на община Любимец - инж. Анастас Анастасов, Председателят на ОбС – Любимец и Директор на училището г-жа Мария Станкова и ръководните екипи на двете институции.

Г-н Анастасов поздрави зрелостниците с успешното завършване на средното образование и им пожела прекрасна и незабравима нощ. Част от приветствието бе: „Изминали са 12 години на труд и усърдие, сълзи на отчаяние и усмивки на радост, изпитания на волята, на ума, на характера. По този дълъг път на вашето съзряване не бяхте сами, а винаги подкрепяни, напътствани, вдъхновявани от своите родители и учители. Затова им благодарете искрено и с обичта, която те заслужават...“IMG 3995

Вълнуващ отговор от името на абитуриентите отправиха София Стоименова и Стефан Драгиев, които благодариха на всички за този прекрасен момент, изказаха признателност и уважение към учителския колектив и към родителите си, и обещаха, че ще направят всичко възможно, за да се реализират успешно. Те завършиха с думите: „Но където и да отидем, винаги ще носим в сърцето си родния град и родното училище!"

IMG 4048От името на организатора - община Любимец, ученици от 6 „б“ от гимназията поднесоха цветни балони. Те полетяха в небето под звуците на песента „Един неразделен клас“ и символично отнесоха мечтите и желанията на бъдещите студенти. За достоен завършек на вечерта звуча песента „Клетва“, по време на която младите хора си обещаха, че ще си помагат, ще останат приятели и никога няма да се забравят.

Веднага след това, за няколко минути центърът на града бе озарен от красиви празнични илюминации, които бяха специален подарък от кмета Анастасов, след което абитуриентските двойки се оправиха към избрания ресторант, за да могат истински да се насладят на празничната вечер.

 

Снимки от празничната вечер