IMG 498e366b6b699246fa11dec67d5d5981 VШампионките от ВК „Любимец 2010“ успешно завършиха спортния сезон и се класираха на второ място в Държавните игри на спортистите от малките селища. Волейболното състезание се проведе в дните от 20 до 22 юли в с. Аспарухово, община Дългопол, област Варна и бе за момичета до 7 клас. Нашите волейболистки попаднаха в една група с отборите от Тополово, Кирково,Суворово и Дългопол, а мачовете бяха организирани така, че всеки клуб да играе срещу всеки от противниците.

В първите три мача момичетата разгромиха отборите от Тополово, Дългопол и Суворово с 2:0 гейма, но загубиха със същия резултат от отбора на Кирково. Тези резултати им отредиха второ място в крайното класиране.IMG e8e9dd627ca2cdfcbf21b05e717ca83b V

Освен купи и медали, част от състезателките се завърнаха и с индивидуални награди. Радина Станкова получи отличие за „Най-добър разпределител“, а Таня Стоилова за „Най-млад и перспективен участник“.

„Състезателките дадоха максималното от себе си и ако трябва да съм реалист, на този етап това е нашето място. Отборът в момента играе с част от екипа и това даде своето отражение. Убеден съм, че в следващия спортен сезон отново ще завоюваме първи места. Сега се отдаваме на заслужена почивка“ – каза треньорът на клуба Трифон Трифонов след завръщането си от състезанието.