gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

По вече утвърдена традиция, на един от най-големите християнски празници - Цветница, в центъра на Любимец се проведе благотворителен базар. Инициатор на идеята отново бяха учениците от Ученически училищен съвет към СОУ "Желязко Терпешев", които организираха мероприятието съвместно с клубове по проект "Успех", община Любимец, читалище "Братолюбие" и "Дамски клуб "Любимец". Голяма част от учениците се включиха с ръчно изработени картички и сувенири, венци, боядисани яйца, великденска украса с характерните символи. Членовете на дамския клуб участваха предимно с кулинарни продукти.

Освен сувенирите, участниците в базара бяха подредили богата трапеза с домашно приготвени изделия – солени вкусотии и уникални сладкарски изкушения, домашни козунаци, баници, кексове и други кулинарни изненади. Само за няколко часа голяма част от предложените артикули бяха продадени, а събраната сума бе 630 лв. Тя бе дарена на абитуриенти в неравностойно положение.

След този базар голяма част от жителите и гостите на града имаха възможност да внесат свежест и красота в домовете си, както и частица от благородната кауза.

 

За да повдигне празничното настроение на децата, както и да предостави възможност на малчуганите да представят свои идеи за украсяване на яйца, община Любимец осигури база за развихряне на техните творчески способности. За всяко училище тя подготви декоративни яйца, които бяха украсени в празничния ден. С голяма охота и желание учениците творяха върху всяко едно яйце и показаха своето виждане за празника. Красивата придобивка остана да краси центъра на града почти един месец след това.