gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Уважаеми съграждани,

От името на ВиК Любимец Ви уведомяваме, че има авария на захранващия водопровод и водоподаването в града ще бъде преустановено. В момента се работи по отстраняване на проблема и при първа възможност водоснабдяването ще бъде възстановено.

От дружеството молят за разбиране.

zabrana kupane 20

Със своя Заповед № РД-09-333/ 12.05.2022 г. Кметът на община Любимец ЗАБРАНЯВА къпането във всички водни обекти на територията на общината.

Всеки собственик и ползвател на воден обект е задължен, в срок до 20.05.2022 г., да постави съответните забранителни, предупредителни и информационни знаци, след което да упражнява непрекъснат контрол за спазване на забраната за навлизане във водните обекти с цел къпане, плуване и практикуване на водни спортове.

 

С текста на цялата заповед може да се запознаете от прикачения файл. 

 

disinsection

Общинска администрация Любимец съобщава, че в рамките на два дни – от 11 до 12 май 2022 г., на територията на цялата община ще се извърши дезинсекция и дезакаризация /пръскане против акари и бълхи/ по всички общински тревни площи.

Утре, 11 май, с препарат ще се третират тревните площи в градския парк, детски и спортни площадки, зелени площи, предблокови тревни пространства. След приключване на учебните занятия ще се третират дворовете на Детски градини и ясли. В следващия ден - 12 май, пръскането ще продължи в обществените тревни пространства в селата от общината.

Карантинният срок на препарата, след третирането на площите, е 24 часа.

След всяка процедура ще има поставена табела. В тази връзка призоваваме жителите на града и всички населени места, да не навлизат в тревните площи и да не допускат посещение на деца в местата, третирани с препарати.

 

IMG 2950

Осмокласникът от СУ „Желязко Терпешев“ е отличен с Второ място в XXIII Национален ученически конкурс „За хляба наш…“. Надпреварата се проведе в дните 29 и 30 април в гр. Благоевград, под патронажа на МОН, Национален дворец на децата и община Благоевград. Стоян участва с презентация и различни хлебни продукти в категория „Научна разработка“ на тема „Хлябът по света“. Авторският труд, начинът на представяне и защитаване на темата, както и съпоставката между различните видове хляб силно впечатли членовете на журито, които категорично връчват плакет и Грамота за направената разработка.

„Отне ми няколко седмици, за да подготвя презентацията и да се запозная с различните видове хляб по света. Имах лични срещи и много разговори с хора от различни националности, които живеят в България. Те ми обясниха как се прави хлябът в различните страни. Най – впечатляващо беше, че заедно с моите родители ходихме до Турция, където в една хлепопекарна ми показаха как се прави турски хляб. Моята баба пък ми показа как се прави български хляб и аз лично омесих хляба за представянето ми в конкурса“ – разказа Стоян при завръщането си от състезанието .

Това е първият проект на Стоян Топузов. Той участва в националния конкурс чрез Школата по „Етнография и история“ към Младежки център – Хасково. Там членува от началото на тази учебна година, но е категоричен, че ще продължава и занапред да се занимава с етнография, защото му е много интересно. „Благодаря много на г-жа Нели Арнаудова, под чието ръководство е школата и която направи така, че да запали интереса ми към културните различия, обичаите и традициите не само в България, но и на международно ниво“ – сподели още талантливият осмокласник.    

IMG 2873

По повод големия християнски празник Възкресение Христово, община Любимец подари на децата Маскот шоу и празнично веселие. Малчуганите се забавляха с Чейс от Пес патрул, зайчетата Бъгс Бъни и Белоушко, Вълшебен Еднорог и голямо Великденско яйце. 

Под звуците на различни детски песни, те пяха танцуваха, състезаваха се в различни игри и се забавляваха. 

 

Празникът в снимки