Регионална Дирекция „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО” – Хасково предупреждава, че в почивните дни - 26 и 27 септември 2020 г.  / събота и неделя/, се очакват високи температури, силен вятър и екстремен риск от бързоразвиващи се пожари на територията на Хасковска област.

От дирекцията призовават всички земеделски стопани и работници, пастири, пчелари и посетителите и работещите в горските територии и в съседство с тях да  спрат почистването на пасища за оказания период и по възможност да отложат работата след 28.09.2020г.

При възникване на пожар, незабавно да бъдат уведомени компетентните органи с точен адрес на тел.112. и при възможност да бъде оказано съдействие за ликвидирането му.

An.Anastasov

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Днес- 22 септември, ние отбелязваме Деня на Независимостта и прекланяме глава пред всички българи, които преди 112 години защитиха интересите на България, защитиха правото й на свобода и независимост.

Само преди броени дни отбелязахме друга знакова дата от българската история – Съединението на България и Източна Румелия. Това дело не би било истински завършено, без признаването на страната ни за суверенна.

Хилядолетната история на нашата държава, настоящето и бъдещето й, поставят пред нас отговорността да работим заедно за свободна и демократична България. Независимост означава освен свобода, също и воля за достоен живот, за достойно бъдеще на нашите деца.

В този тържествен ден отправям своята благодарност към всички, които с делата си градят бъдещето на Община Любимец. На младите хора пожелавам да съхранят своя устрем и да следват завещаното от предците ни.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

IMG 9351LUM 6930

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 53203c06fc46b6adfb9fbcd1e7a2446c VНа 15 септември, в 9.00 ч. школските звънци оповестиха началото на Новата учебна 2020/2021. С кратки празнични програми всяко училище на територията на община Любимец символично посрещна новопостъпилите ученици, а останалите се отправиха към класните стаи.

Празникът стартира с издигане на българското знаме под звуците на националния химн, а Директорите на училищата отправиха приветствия към своите ученици. След официалната церемония ръководителите на учебните заведения лиснаха менчета с вода, с което още веднъж пожелаха успешна, ползотворна и присъствена учебна година.

119609388 948004949040995 8366806358812268494 nС празнична програма започна и първият учебен ден в ДГ „Рай“. По традиция, най-големите възпитаници на детската градина посрещнаха най-малките. За да ги приветстват с „Добре дошли“ децата от четвърта група към ДГ „Рай“ рецитираха стихове и пяха песнички.

Тази година Кметът на Любимец Анастас Анастасов отправи виртуален поздрав за началото на учебната година към всички ученици, учители и родители. Обявената извънредна епидемична обстановка в страната наложи ограничаване присъствието на външни лица в учебните заведения.

https://www.youtube.com/watch?v=4S0AOs41Scc&t=16s

Всяко училище посрещна учениците в освежени класни стаи, а СУ „Ж. Терпешев“ с обновен двор, ново градинско обзавеждане и др.

IMG 9315В рамките на няколко месеца – от 1 април до началото на м. септември, със средства отпуснати от Министерство на образованието, се направиха поредица от ремонти, които включваха ново оплочване на предната част на двора, осветление, беседка, пейки, кошчета. Изгради се плътна ограда, която да отдели двора на училището от този на бившето поделение, обновиха се съблекалните във физкултурния салон, смени се покрива, заедно с водосточните тръби на цялата учебна база – старо и ново учебно крило, заедно с физкултурните салони и котелното помещение.

В началото на миналата година в училището бе направен цялостен ремонт на класните стаи в лявото крило на сградата. Ръководство осигури средства за нови мебели, училищни пособия, мултимедия, осветление и др.

Всички училища и детски градини на територията на общината са ремонтирани и осъвременени. Те предлагат добри условия за обучение на децата и работна атмосфера за преподавателите.

 

Снимки от откриването на учебната година в ДГ "Рай"

 

Снимки от откриването на учебната година в СУ "Желязко Терпешев"

 

 
 

 

Във връзка с 15 септември - началото на Новата учебна година Кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов отправи поздрав към всички учебни институции на територията на общината.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4S0AOs41Scc

Уважаеми жители на община Любимец,

Земеделски стопани и работници,

В периода от 28.08 /петък/ до 04.09 /петък/ 2020г. се очакват високи температури, придружени със силен вятър, които са предпоставка за бързоразвиващи се пожари на територията на общината и областта.

Предвид метеорологичните условия, от Областна администрация Хасково призовават земеделските стопани и работници, пастири, пчелари, посетители и работещи в горски територии, както и местното население да спрат почистването на пасища, ливади, горски територии и дворове в населените места, а по възможност да отложат тези дейности след 07.09.2020 г.

При възникване на пожар, незабавно да уведомят компетентните органи с точен адрес на тел. 112, а при възможност да окажат съдействие за ликвидирането му.