gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

arhangelova zadushnica 18

Уважаеми съграждани,

Н 6 март 2021 година /събота/, когато християните отбелязват Голяма Задушница, Община Любимец ще осигури безплатен превоз, който да извозва желаещите да посетят местата за покой на своите близки и роднини.

Часовете на тръгване на автобуса от паркинга до магазин „Касъров“ към Гробищния парк ще бъдат на всеки кръгъл час:

- 8.00ч, 9.00 ч. и 10.00 ч., а извозването в обратна посока – от централен портал на Гробищен парк - в 8.40, 9.40 и 10.40 ч.

vodаУважаеми съграждани,

От името на ВиК Любимец Ви уведомяваме, че има авария на захранващия водопровод и водоподаването на питейна вода в града ще бъде с намален капацитет. Липсата на вода ще се усеща предимно по високите етажи на многофамилните жилищни сгради. В момента се работи по отстраняване на проблема и при първа възможност водоснабдяването ще бъде регулирано.

 

От дружеството молят за разбиране.

Днес е ден за радост, ден за признателност, ден за гордост и самочувствие на свободни и достойни българи! Днес е Трети март – Националният празник на България!

Затова днес, на едноименния площад в Любимец, носещ най- българското име, се събраха родолюбиви любимчани, дошли да почетат героите, отдали живота си за свободата на Родината и заедно да отпразнуват 143-годишнина от Освобождението на България от турско робство.

IMG 9868За да повдигнат духа на присъстващите, ученици от НУ „Хр. Ботев“ изнесоха въздействащ и затрогващ рецитал,посветен на празника. В него те проследиха историческите факти от най-важните предосвобожденски моменти – тежкото робство, борбата за свобода, Априлското въстание , боевете при Шипка и постигането на така жадуваната свобода.

IMG 9820Празникът бе уважен от народния представител д-р Георги Станков, Председателят на Общински съвет Любимец Мария Станкова, Кметът – Анастас Анастасов, придружаван от ръководния състав на общината, общински съветници, членове на Ротари клуб „Любимец“, Директори на училища, учители и ученици и родолюбиви любимчани.

IMG 9825

 

Тържествената церемония започна в 11.00 ч. с марш, изпълнен от мажоретния състав към НЧ „Братолюбие-1884“. Под звуците на химна на Р България знаменната група от СУ Ж. Терпешев издигна националния флаг

IMG 9852В духа на героизма и национална гордост инж. Анастасов -Кмет на община Любимец поздрави всички жители на общината по повод националния празник. В своето емоционални приветствие той каза: „На тази свещена дата ние се прекланяме пред великия и неоценим подвиг на българските опълченци, които спират с гърдите и телата си настъплението на противника. Героите, оказали решаваща помощ за обръщане хода на войната. Тези храбри мъже записват първата и най-светлата страница в новата българска история – нейната свобода.“ След това всички сведоха глави и с едноминутно мълчание да почетоха паметта на загиналите.

IMG 9883За да подсилят празничното настроение малките самодейци от ТС „Сакарче“ показаха красотата на българския фолклор с динамични народни танци, а Вокална група „Диагонал“ изпълни патриотични песни.IMG 9877

Предвождани от българския трибагреник официалните представители, както и всички присъстващи, в организирано шествие се отправиха от центъра към паметника в градския парк, издигнат в чест на загиналите във войните и положиха венци и цветя в знак на преклонение.

За да се подсили още повече националната гордост, организаторите на мероприятието - Община Любимец и НЧ „Братолюбие“ подариха на присъстващите деца и ученици трикольорни флагчета.

 

Снимки от празника

 

Поздрав към всички жители на общината, по случай празника, отправиха и децата от Детска градина "Рай" в Любимец

 

Поздрав от възпитаниците на ДГ "Рай" 1

Поздрав от ДГ "Рай" 2

Anastasov 20

 

Уважаеми дами и господа,

За нас – българите, Трети март е свещена дата, неподвластна на времето. Навярно защото е символ на стремежа на целия български народ към свобода и на любовта ни към Родината. Изстрадан подвиг на хиляди знайни и незнайни революционери и борци за свобода. Нека помним делата им и ги носим в сърцата си. Техният пример ни зарежда с чувства на дълг, на признание и гордост.

Прекланяме се пред патриотизма и саможертвата на тези велики синове и дъщери на България!

И нека не забравяме, че всички ние сме наследници на техния извисен дух, на възрожденския им плам, на героизма им, извоювал националната независимост и обединение.

Пожелавам на всички здраве, гордост и самочувствие.

Нека бъдем достойни българи!

Честит Национален празник!

Да живее България!

 samodeici 21

Уважаеми самодейци от община Любимец,

За мен е чест да Ви поздравя по повод 1 маpт – Деня на любителското изкуство и художествената самодейност!

Това е един чудесен празник за всички Вас, които не жалите време и сили да работите за запазването на българската традиция и култура. Вие сте тези, които в забързания динамичен делник, след работния ден - всеки в своето професионално поприще, отделяте време за културна самодейност.

В нашия град и в читалищата в селата от общината работят различни състави. В това своеобразно поле на духовността творят заедно хора от различни възрасти и различни професионални гилдии, но всички обединени от своята любов към народното творчеството и красотата към българския фолклор и изкуството. Плодовете на Вашия труд, както и на труда на читалищните работници ние, гражданите, виждаме на всеки празник, на всяка светла дата от националния календар.

Затова Ви пожелавам да бъдете здрави, изпълнени с позитивизъм, вдъхновение, удовлетворени и обсипани с безброй творчески идеи! Чрез самодейното творчество превръщайте песните, танците и театралните спектакли в синоним на красота и талант, а ние да им се радваме и да се зареждаме с онзи особен дух, който само изкуството може да дари на човека.

Честит празник!

 

С уважение: инж. Анастас Анастасов - Кмет на община Любимец