Електронни услуги

logo eservices

На основание чл.84, ал.6 от Закона за публичните финанси, Кметът на община Любимец

кани жителите на общината и представители на бизнеса на 22.12.2020г. от 10.00 часа в зала „Любимец“

на

 

ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТА НА БЮДЖЕТА ЗА 2021г.

 

 

       Уважаеми съграждани, предстои приемането на бюджета на общината за 2021г. Разработването и приемането на общинския бюджет са част от най-важните решения за бъдещето и те трябва да се вземат с активното участие на гражданите.

Дневен ред на обсъждането:

       - Представяне на проекта за общински бюджет за 2021г.

       - Становища, мнения и предложения от страна на местната общност.

       - Изготвяне на протокол, който е неразделна част от проекта и    

         представянето му за разглеждане на заседанията на комисиите към

         Общинския съвет.

       Мнения, препоръки и становища по темата за обсъждане могат да се изпращат и на електронната поща на общината oba@lyubimets.org, както и в деловодството на общината.

       Заинтересованите предварително могат да се запознаят с проекта за бюджет от 14.12.2020г. на интернет страницата на Община Любимец www.lyubimets.org.

     

01.12.2020г.

С уважение,

инж.Анастас Анастасов

Кмет на Община Любимец

elha 20

Мили деца,

Скъпи родители,

От няколко дни се монтира коледно-новогодишната украса в центъра на града. Тя вече е факт, но поради усложнената епидемична обстановка, тази година в Любимец няма да има общоградско тържество при запалване на коледните светлини.

Въпреки това предвиждаме новата и атрактивна елха в центъра на града да заблести на 1 декември от 17.00 ч. Ще предаваме на живо символичното запалване на елхата, за да Ви направим съпричастни към коледния дух на Любимец.

Нека тези коледни празници положат началото на една година, в която здравето, щастието и късметът са Ваши постоянни спътници, а радостта от тях – неизмерима!

Бъдете здрави!

На извънреден брифинг Министерски съвет гласува нови, по-строги мерки и удължаване на епидемичната обстановка в страната. Мерките влизат в сила от петък 27 ноември от 23.30 ч. и ще продължат до 21 декември. През целия ден в петък мерките няма да важат. Извънредната епидемична обстановка в страната се удължава до 31 януари 2020 г.

 Противоепидемични мерки на територията на Република България за този период са:

 • Преустановяват се присъствените учебни занятия (в т.ч. учебни практики, стажове, изнесени учебни часове, изпити, дуална система на обучение и др.) в училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие. 
 • Преустановява се провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда за всички възрастови групи.
 • Преустановява се присъственият учебен процес във висшите училища. Допуска се само провеждането на държавните изпити за придобиване на специалност в системата на здравеопазването.
 • Преустановяват се присъствените групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица.
 • Преустановяват се посещенията в детски градини и детски ясли, както и в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца.
 • Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.
 • Преустановява се провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия (кина, музеи, галерии, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство и други). Изключение се допуска по отношение на театрите, при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет, спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.
 • Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер (сватби, кръщенета, погребения и други) с присъствие на повече от 15 човека.
 • Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18 годишна възраст, с изключение на международните спортни състезания, които са започнали към датата на влизане в сила на тази заповед. Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18 годишна възраст и международните спортни състезания за лица до 18 годишна възраст се провеждат без публика.
 • Преустановяват се посещенията на фитнес центровете и залите за групови занимания към тях.
 • Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма. Допускат се само доставки или взимане на храна за дома и офиса.
 • Преустановяват се посещенията в игралните зали и казина.
 • Преустановяват се посещенията на търговските центрове (представляващи една или повече сгради, в които са разположени магазини, заведения и други търговски обекти) и търговските центрове тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други доставчици на съобщителни услуги в тях.
 • Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания (екскурзии) с организиран транспорт в страната и в чужбина и групови посещения на туристически обекти в страната.

 

 

Повече подробности може да разгледата от Заповедта на Министъра на здравеопазването. 

Със съобщението от Дирекция "Бюро по труда" - Свиленград, може да се запознаете от тук.

Със своя Заповед № РД-09-629/02.11.2020 г. Кметът на община Любимец, въвежда временни противоепидемични мерки на територията на общината за периода от 2 до 30 ноември 2020 г.

От днес се преустановява се дейността на:

 • Клуб на хората от третата възраст, находящ се в Бл.№ 60 гр.Любимец;
 • Клуб на хората с физически увреждания „Светлина“;
 • Клуб „Приятели“, с място на дейност - НЧ „Братолюбие-1884“;
 • Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито.

Всички заведения за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове), трябва да осигурят физическа дистанция от 1,5 м. между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси, като не се допускат повече от 6 човека на една маса. 

Преустановява се провеждането на групови и семейни мероприятия над 30 човека /в т.ч. сватби, кръщенета, годежи и други подобни/.

Дейностите, които не са забранени или преустановени с тази заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед № РД-01-626 от  27.10.2020 г. на Министъра на здравеопазването.