gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Името на Любимец все по-често се споменава сред организатори на престижни национални или областни конкурси. Причината за това е участието на талантливи деца и ученици от града в тях и печеленето на призови места в крайното класиране. В началото на м. юни ученици от Любимец се завърнаха с награди от два национални конкурса, единият за детска рисунка, а другият за детска забавна песен на фолклорна основа.

В Националния конкурс за детска рисунка „Казанлъшка роза”, преведен в гр. Казанлък на 5 юни, участваха три деца от града. Това са Даниела Димитрова Нейкова – 7 г., Ростислав Валентинов Колев – 8г. и Ивана Павлова Желева – 11г. Всички те са възпитаници на Арт-клуб „Креатив“, който работи към НЧ ”Братолюбие – 1884“.

На първо място е отличена живописната рисунка „Розоберачка” на Даниела Нейкова, ученичка от НУ”Христо Ботев”. Приложната творба „Кошница с рози” на Ростислав Колев от НУ ”Захари Стоянов” получи III- то място, а рисунката на Ивана Желева „Красиви рози”  възпитаничка на СОУ „Ж. Терпешев” е удостоена със специалната награда на Общински детски комплекс ”Св. Иван Рилски”- Казанлък. Децата получиха своите награди – медали, дипломи и предметни награди на специална церемония състояла се на 05.06.2013г. във Военен клуб – Казанлък.

 С диплом за отлично представяне е отличена и ръководителката на Арт-клуб „Креатив” г-жа Мария Валериева.

В Десетото издание на „Казанлъшка роза” са били получени над 1200 рисунки и приложни творби от 135 институции, а присъдените награди са 130. Целта на конкурса бе да се популяризира сред младите хора от страната значението на това уникално цвете – розата, което е прославило България зад граница.

Няколко дни след това на 8 и 9 юни се проведе XIII –ти Национален конкурс на Детската забавна песен на фолклорна основа „Златен извор” 2013  в гр. Димитровград.

В него участваха около 300 деца от 16 населени места в страната. В надпяването взеха участие и децата от Детската школа по народно пеене, към НЧ ”Братолюбие – 1884”, с ръководител Жеко Ангелов.

В раздел „Дуети” Димо Зотев и Розалина Валентинова се класираха на III-то място и получиха диплом и статуетка с логото на конкурса.

Диплом за участие бе връчен на всички изпълнители от града, включили се в 13 –я конкурс „Златен извор” – Димитровград.

 

Снимки от Националния конкурс за детска рисунка „Казанлъшка роза”

 

Снимки от Национален конкурс на Детската забавна песен  „Златен извор” 2013