gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Дългоочакваният ремонт на единствения културен център в града е на път да се реализира. Работните скелети се монтират и в края на м. юли фирмата изпълнител „Аква 3“ ЕООД започва реална работа. В рамките на няколко месеца ще текат усилени строително - ремонтни дейности, благодарение на които читалището ще се превърне в една обновена, красива и удобна за творческа работа сграда.

Както вече бе отразено, строителните  дейности по реновиране на  културното здание се реализират със средства по европейски  проект  „Съхранение на културно-историческото наследство” по Програма ТГС – България – Турция. Дейностите, които са включени за изпълнение са: цялостно саниране на сградата на читалището, боядисване, подмяна на дограмата, хидроизолация и ремонт на покривната конструкция и нова климатична инсталация за отопление и охлаждане на голямата сцена.  Площта, която ще се ремонтира е 1700 кв.м.

Общата стойност на проекта е 650 576 евро, а сумата ще бъде разпределена между трите партньора – НЧ „Братолюбие-1884“, Община Любимец и Община Люлебургаз, Турция. Крайният срок за изпълнение на заложените ремонти е до 18.06.2014 г.