gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Управляващият орган на Програмите за европейско териториално сътрудничество, с подкрепата на Съвместния технически секретарят на Програмата „Гърция - България 2007-2013" и на Националния партниращ орган в България, организира фотоконкурс под наименование Promoting the Beauty of the Cross Border Area and its People - Популяризиране на красотата на трансграничната област и нейните хора".  Конкурсът е по  повод Европейския ден за сътрудничеството, който тази година ще бъде отбелязан на 21-ви септември.

  Най-добрите фотографии ще получат награда, а подбрани фотографии ще бъдат изложени в гр. Комотини, Гърция, в периода 13-16/09/2013.

  Условия и срокове за участие:

  1.    В конкурса могат да вземат участие лица над 18 годишна възраст, любители фотографи, които живеят в избираема територия на Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция - България 2007-2013": в Гърция, Регион Източна Македония и Тракия (регионални единици на Еврос- Кавала- Ксаити, Родопи, Драма) и Регион Централна Македония (регионални единици на Солун; и Серес), а от България - в регионите Южен централен район на планиране и Югозападен район на планиране с областите Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково.

2. Не се изисква такса за участие.

3.     Фотографиите трябва да са свързани с темата на конкурса : „Promoting the Beauty of the Cross Border Area and Its People - Популяризиране на красотата на трансграничната област и нейните хора". Те могат да включват територии, хора, дейности, събития и т.н.

  4.     Участниците може да изпратят до четири (4) снимки и следва да предоставят пълни данни за контакт.

  5.     Фотографиите трябва да отговарят на следните изисквания:

          Формат .jpg/.gif

          Резолюция 300 dpi

          Размер за излагане: A3, 29, 7X42 cm

          Големината на всяка снимка трябва да бъде по-малка или равна на 7 MB. Ако се изпращат снимки по електронна поща, е желателно отделното електронно писмо да не надвишава тази големина.

  6.    Снимките трябва да са оригинални работи на фотографа. Съвместна работа с други лица, неоригинални снимки, копирани проекти или снимки, взети/закупени от интернет не са допустими.

  7.     Изпратените за конкурса фотографии не трябва да бъдат ретуширани: нищо във фотографиите (хора, животни, пейзаж, обекти и др.) не трябва да бъде променяно, премахвано, увеличавано, или пренареждано. Кропинг е допустим, като минимално затъмняване или известяване на части от изображението. Също така, снимките трябва да бъдат заснети в трансграничната област.

  8.     Крайният срок за изпращане на фотографии е сряда, 4-ти септември 2013 година. Доказателство за датата а изпращане ще бъде датата на електронното писмо, на пощенското или куриерското клеймо или датата на лично връчване. Всички кандидатури трябва да се изпращат на следния адрес:

  Joint Technical Secretariat of ETCP "GREECE - BULGARIA 2007 - 2013"

  Balkan Center Building D, elev. 2,3rd floor 10th km Thessaloniki - Thermi road

  570 01, Thessaloniki, Greece

  Tel: +30 2310 024040

  E-mail: jts_grbg@mou.gr

  9.  Участниците следва да попълнят и подпишат формуляра за регистрация и да декларират, че са съгласни с условията и сроковете на конкурса, в противен случай тяхното участие е невалидно.

  10.            Фотографии с ниска резолюция или сериозни технически проблеми няма да се приемат

  11.            Участниците трябва да отбележат данните си за контакт (име и фамилия, телефонен номер и адрес на електронна поща). При липса или неточност и посочените по-горе данни, участието в конкурса няма да е възможно.

  12.            Авторските права на всички фотографии, изпратени за този конкурс остават за Съответните участници. Но, всеки участник предоставя на управляващите структури на ПЕТС „Гърция - България 2007-2013" правото; да включва някои от всички изпратени снимки в техни публикации, интернет страници и/или други промоционални материали свързани с този конкурс или други техни дейности по публичност. Освен това, победителите може да бъдат помолени да участват в дейности по публичност.

  13. Само фотографии, които отговарят на настоящите условия и срокове могат да спечелят. Снимките ще се оценяват от жури на базата на следното:

  1) Доколко снимката отговаря на темата (Promoting the Beauty of the Cross Border Area and its People - Популяризиране на красотата на трансграничната област и нейните хора");Снимките могат да включват природни красоти, интересни архитектурни обекти, хора, наслаждаващи се на пейзажа и/или други изображения, които отразяват уникалния и специален характер на трансграничната територия.

  2) Фотографско качество - технически качества;

  3)  Визуална привлекателност;

  4) Оригиналност;

  5) Акцент на трансграничния характер;

  6) художествени качества;

  7) Композиция на фотографията.

  14.  Решението на журито е окончателно и няма да се приемат възражения, обжалвания или искания.

  15.  Ако участникът е под 18 год., се изисква подпис на родител или настойник.

  16.  Въпроси и запитвания относно конкурсните правила могат да бъдат изпращани на следната електронна поща: jts_grbg@mou.gr

  

Повече информация може да намерите на интернет страницата на Програмата:

www.greece-bulgaria.eu , секция “Latest news”, както и на интернет страницата www.interreg.gr