gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

От 21 август т.г. към структурата на Болницата за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Любимец функционира втори кабинет по кинезитерапия. Той е оборудван с нови уреди, пригодени за различен вид раздвижване и рехабилитация. Кабинетът разполага с уреди за фини движения – раздвижване на стави, пръсти, китки, длани, шийна екстензия, велоергометър, шведска стена, стълба за рехабилитация и др. Има обособено място, където ще могат да се извършват и масажи.

Изключително доволен от новата придобивка управителят на болницата – г-н Ив.Илиев  сподели пред присъстващите:  „Последните години три години са изключително важни за мен и персоналът, с който работя. През 2010 г. това лечебно заведение бе пред закриване – с много задължения и малък поток от пациенти – общо 170 за цялата година. До момента на 2013 г. преминалите болни са 570, а до края на годината очакваме броят им да достигне 900. Този ръст ни коства много труд, усилия и нерви, но с качествената услуга, която предлагаме, огромната помощ от Община Любимец и дарители, ние не само излязохме от тежкото състояние, но смея да твърдя, че нашата болница е на изключително добро национално ниво. Всичко това нямаше да бъде реалност, ако не бе хабилитираното лице доц.д-р Живко Колев-Завеждащ отделение по Физиотерапия и основният инициатор и двигател за развитието на отделението“.  След това той връчи ключовете на новия кабинет на рехабилитатор Милена Славова.

Кметът на общината също поздрави болничното ръководство и целия медицински и помощен персонал за добрата работа по издигане престижа и авторитета на болницата и най-вече, че дават надежда на хората за здраве и пълноценен живот. Той обеща, че през следващите две години тази сграда ще придобие нов европейски външен вид. Ще бъде сменена дограмата и санирана болничната част от нея.

Управителят, заедно с инж. Анастасов и доц. Колев прерязаха трикольорната лента на новата придобивка и поканиха всички гости да разгледат кабинета. Там доц. Колев представи двете млади надежди на болницата - Петър Казаков и Георги Караатанасов, които ще бъдат в помощ на основните рехабилитатори. „Те са изключително отговорни и способни, а екипът е на мнение, че ще се справят с изпълнението на всички назначени лечения“.

После присъстващите се отправиха във фоайето пред кабинета, където официалният дистрибутор на „ННР България“ ООД г-жа Байрактарова направи презентация на нова Андулационна терапевтична система. Това е апарат, чрез който може да се извършват масажи на много по-високо ниво. Андулация е напреднал метод на масажна терапия, която комбинира механични вибрации с дълбоко инфрачервено нагряване. Основно се използва за облекчаване и освобождаване от болките при различни оплаквания, но същевременно има изключително благотворно въздействие върху цялото тяло, особено при състояния на постоянна или остра болка.

Андулацията е система, която стимулира обръщението в цялото тяло и подобрява еластичността дори и на най-малките кръвоносни съдове. Има доказано лечебното въздействие върху последиците от стрес, фибромиалгия, ревматизъм, остеоартроза, дископатия, диабет, ишиас, циркулаторни норушения  и мн. др. Апаратът има 16 програми на действие за различни заболявания. Приложим е в козметиката, но също така е високоефективен при спортни травми, контузии и др.

Болничното ръководство обмисля вариант за закупуване на въпросния апарат, който ще бъде от огромна полза за лечението на болните, които ще получават едновременно медицинска помощ не само по диагностицирани заболявания, но и за всички съпътстващи проблеми.

 

Снимки от церемонията по откриването на кабинета.