gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

 С Решение № 221/05.04.13 г. на Министерски съвет Община Любимец е собственик на имоти частна държавна собственост. Това са три помещения, разположени на партерен етаж в жилищен блок №3 в центъра на града и гарнизонен военен стол, към жилищен блок на ул. „Църковна“ №2. Имотите  са придобити безвъзмездно от Министерството на вътрешните работи като от 22.08.2013 г., с Договор за безвъзмездно прехвърляне право на собственост, са включени към активите на общината. Причината, администрацията да поиска тези имоти е, че те са с отпаднала необходимост в структурите на МВР и не се ползват по предназначение. В следствие на това, експлоатационното им състояние е влошено и голяма част от помещенията продължават да се рушат.

Тъй като имотите са с добро разположение в центъра на града, ръководството на общината има идеи те да се пригодят за ползване от различни обществени служби. За нуждите на Домашен социален патронаж ще бъде пригоден бившият военен стол. Замисълът е там да се обособи и Социална кухня с трапезария за социално слаби хора, с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях.

В самостоятелните обекти под жилищен блок №3 ще бъдат настанени съответно-филиалът на Дирекция „Социално подпомагане“ и Общинска служба „Земеделие“, а най-малкият обект се предвижда да бъде пригоден за нуждите на съществуващите клубове на жената, на инвалида и др.

Процедурата за придобиване право на собственост стартира от края на 2011 г., когато със свое Решение ОбС – Любимец даде съгласие за безвъзмездното им придобиване. От началото на 2012 г. течеше интензивна кореспонденция между институциите по този въпрос.

В следствие на упоритата работа и настояване от страна на администрацията, след малко повече от година, тези обекти са вече собственост на общината.