gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

 

На 29.10.2013 г. Кметът на общината инж. Анастас Анастасов подписа договор за изпълнение на девети инфраструктурен проект. Последният е свързан с  Реконструкция и рехабилитация на улица „Силистра“ и локалните платна и тротоари на бул. „Одрин” в гр. Любимец. Стойността на проекта е 793 960 лева, със 100% финансиране от Програмата за развитие на селските райони, а срокът за изпълнение е 14 месеца.

 

 

Това е четвъртият проект, свързан с рехабилитация и реконструкция на улици в града и селата. Благодарение на средствата от тези проекти,  през 2014 г. ще се асфалтират общо 12 улици в града с обща дължина 10 км., три улици в с. Белица и една в с. Лозен. Общата стойност на четирите проекта е приблизително 5 млн. лв., а улиците, които предстои да се асфалтират в Любимец са: „Александър Стамболийски“; ул. „Бяло море“ в частта между улица” Александър Стамболийски” и ул. “Тракия”; ул. „Първи май“; ул. „Скопие“; ул. „Драма“; ул. „Васил Левски“; ул. „Шейново“; ул. „Капитан Петко Войвода“; ул. „Христо Ботев“; ул. ”Екзарх Йосиф”; ул. „Силистра“ и локалните платна и тротоари на бул. „Одрин” от ул. „Шар планина“ до ул. „Граф Игнатиев“. В  с. Лозен ще се обновява ул. „Без име“ / в посока от кметството  на селото към село Черна могила/. В проекта е предвидено всички улици да бъдат цялостно асфалтирани, с нова маркировка, пътни знаци, нови бордюри и тротоарни плочки.

 

Останалите инфраструктурни проекти са свързани с цялостна рехабилитация на водопроводна мрежа в селата Малко градище и Белица, и частична подмяна в с. Георги Добрево, цялостно асфалтиране с разширение на общински път Любимец – Белица и Любимец – Г. Добрево и общински път Дъбовец- Вълче поле. През следващата година ще се реализира и проект, свързан с изграждане на спортни бази в града – една закрита спортна зала, 3 спортни площадки в отделните квартали в града и по една в селата Лозен, Малко градище и Белица. Общата стойност на тези проекти е приблизително 20 млн.лв. Останалите два проекта, които са финансирани и очакват своето изпълнение, са свързани с „Въвеждане на превантивни, противопожарни мерки в горския фонд на Община Любимец” и „ Първоначално залесяване на неземеделски земи в Община Любимец”.

Пред приключване е цялостното обновяване на детските заведения в града ЦДГ „Рай“ 1 и 2 и Детски ясли Любимец, в които в продължение на два месеца се извършваха интензивни и мащабни ремонтни дейности. За такъв кратък срок фирмите изпълнителки успяха да направят хидро- и топлоизолация на покрива, цялостно саниране на сградите, нов цокъл, смяна на дограмата, там където не е сменяна, вътрешно боядисване, смяна на парната инсталация с нови радиатори, тръби и котел, пригоден за работа с биогориво /плети/. Вложените средства са стойност 950 хил.лв. и са осигурени от Фонд „Козлодуй“. От собствения бюджет детската градина осигури нови легла, дюшеци и спални комплекти на децата, подмени завесите и масите за обучение и хранене на децата.

Обновеното читалище вече е факт. Единствената културна институция в града е в унисон с новото време – санирана, с нова дограма, нова отоплителна система и обновен външен вид.

Мащабната инвестиция, която предприе администрацията, значително ще подобри облика на града и ще повиши качеството на живот на местното население. С тези обновления общината ще бъде една крачка напред в условията на 21 век.