gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

                                                                                                             

 

Служителите от община Любимец преминаха четири обучения, осигурени по ОПАК.  По проект „Повишаване на капацитета на служителите на Община Любимец за по- качествено предоставяне на услуги на гражданите и бизнеса“ бяха раздадени общо 184 сертификата на  работещите в Общинска администрация по отделни модули. Проектът е на стойност 89 088,35  лева и е изцяло финансиран от Европейския социален фонд  с ДБФП № A12-22-182/10.04.2013г. Той е по Приоритетна ос ІІ  „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация”.

Общо 70 служители получиха сертификати за обучение по Обучение за „Междукултурна комуникация, толерантност и антидискриминация“.  То бе разделено в два модула, като 35 служители преминаха обучение по „Междукултурна комуникация – правила на поведение и условия на работа в интеркултурна среда”, а останалите 35 сертификата бяха получени след обучение по  „Човешките и граждански права – работа с представители на малцинствени и уязвими групи”.

105 служители се обучаваха по подобряване на ключовите компетентности в три модула - „Екипна ефективност и организационна култура”, „Лидерски умения и ефективни управленски стилове“ и „Справяне с конфликти и управление на времето и стреса“. Във всеки един модул бяха включени по 35 служители на администрацията, които успешно преминаха обучението и получиха сертификати.

Петима служители на Община Любимец пък бяха включени в обучението по Информационни технологии. Трима от тях получиха сертификати за „Обучение по програмен продукт МАТЕУС”, а двама – за „Обучение за работа с деловодни програми”.

Допълнително четирима от служителите бяха обучени в Института по публична администрация. Един сертификат бе взет за обучение по „Прилагане на нормативната уредба за планиране на човешките ресурси в държавната администрация“, един за обучение по „Основни производства по АПК“, един за обучение по „Прилагане на ГПК“ и още един — за „Управление на отпадъците. Европейски норми и практики“.

В момента тече обучението на служителите по разговорен английски език. В него са обхванати 15 души от администрацията, като модулът е с продължителност 150  учебни часа. След неговото приключване се очаква служителите да защитят още 15 сертификата.

С последното обучение ще приключи и изпълнението на проект „Повишаване на капацитета на служителите на Община Любимец за по- качествено предоставяне на услуги на гражданите и бизнеса“.