gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

 


Тази година община Любимец поздрави институциите и партньорите, с които работи, с коледни картички изработени от деца със СОП. Уникалните творби са изработени от ученици от Ресурсния център към СОУ „Ж. Терпешев“, с ръководител Нина Крайчева. Децата вложиха доста усилия и умения, за да подготвят поздравителните картички, свързани с предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Всяка една от тях бе различна, нестандартна, интересна по своему и изразяваща Коледа през погледа на всяко едно от тях.

Идеята да се използват авторските творби като поздравителни картички бе на Лейди клуб Любимец и Общинска администрация. Дамите от клуба осигуриха материалите за изработване на картичките, а администрацията откупи готовите произведения. Със средствата се закупиха помагала и пособия, необходими за образователния процес на учащите. Те са насочени предимно за развиване на трудовите и естетически умения на подрастващите по изобразително и приложно изкуство. Идеята бе чрез различни методи да се помогнат децата да развиват своя творческия потенциал, както и да се провокира и помага креативното мислене в по-нататъшното им развитие.

Подаръците връчи лично Заместник кмета на общината инж. Христо Желев. Той, заедно с експерта „Образование и култура“ г-жа М. Александрова поздравиха децата за идеите, които са импровизирали върху картичките и им благодариха за труда и вложеното старание. Освен подаръци за групата, всяко едно от тях получи торбичка с лакомства.  

Приятно изненадани от подаръците и вниманието, всяко едно от присъстващите изпълни стихотворение, посветено на предстоящите коледни празници.


 

 

.