gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

Екип от експерти, които всеки ден се срещат с различни проблеми на децата, създадоха наръчник за родители "Как да предпазим детето си от престъпление". Той включва различни начини и методи на общуване с децата, начини на създаване на положителен контакт и др.

"Децата ви имат нужда непрекъснато да усещат обичта ви. Те изпитват желание от искрено и добронамерено вглеждане в техните проблеми, в техния свят, в техните чувства и вълнения. Не натрапчиво, а вглеждане с обич и съучастие в живота им всеки ден.

 ... Училището е мястото, където всяко дете се чувства сигурно и защитено. Там то е изолирано от външния свят, заобиколено е от  възрастни хора, които се грижат за него. Но във всекидневието често пъти се случва подрастващите системно да тормозят по-слабите, като ги принуждават да вършат неща, които те не желаят.

Училищният тормоз се изразява в обиди, подигравки, измисляне на прякори, блъскане, удряне, взимане насилствено на пари, отправяне на заплахи за саморазправа в случай, че някой разбере за това, и др.

Пълният вариант на наръчника може да изтеглите от тук.