gerb 90

Електронни услуги

logo eservices


Община Любимец се присъединява като партньор на Държавната агенция за закрила на детето, за провеждане на Национална кампания на тема: „Детската безопасност – споделена отговорност и грижа”. Кампанията включва провеждане на Национален конкурс за детска рисунка и фотография/фотоколаж "В подкрепа на детската безопасност".       
 

1.   Тема на конкурса: „Победи опасността!”

2.         Подтеми:

I.               „Победи опасността у дома”

II.             „Победи опасността на пътя и в превозното средство”

III.            „Победи опасността на местата за игра, отдих и забавления”  

 

Идеята на рисунката, фотографията/фотоколажът трябва да носи в себе си послание за безопасна среда, свързано с представите на детето за рисковете на физическата среда като места и уреди у дома, в детската градина, училището, на пътя и в превозното средство, на детски площадки, около и/или във водни басейни и др., водещи до опасност от инциденти и травми; да показва  правилното поведение, с което опасностите могат да бъдат предотвратени или средствата, с които могат да бъдат обезопасени. Какви биха искали авторите на творбите да бъдат условията вкъщи, в квартала, когато oтиват на училище, когато са на улицата, когато са с приятели или родителите си, когато играят, спортуват или се забавляват, за да се чувстват в безопасност и защитени. За целта е необходимо родителите и учителите да научат децата да видят опасността, да я разпознаят, да намерят най-безопасния начин за избягването й.

 

2.          ЦЕЛ

Целта на конкурса е, като провокира интереса  да предотврати и да намали случаите на инциденти и битов травматизъм при децата, като самите деца идентифицират и осъзнаят възможните опасности и начините да ги избегнат;  да насочи вниманието на родителите и обществото към темата за детската безопасност; да даде възможност за изява на творческата индивидуалност на децата и да развие креативното им мислене.

 

3.          ОРГАНИЗАТОР

Конкурсът се организира от Държавната агенция за закрила на детето в партньорство с държавните институции, органи по закрила на детето и граждански организации, и с активното съдействие и участие на общините.

 

4. ПЕРИОД НА ПРОВЕЖДАНЕ И ОБХВАТ НА КОНКУРСА

 

4.1.   Конкурсът се провежда в периода 23 април – 1 ноември 2014 г.

4.2.  Приемане на творбите, с които децата участват в конкурса:                             23 април – 1 септември 2014 г. (краен срок).

4.3.   Награждаване на авторите на отличените творби: 1 ноември 2014 г.

4.4.   Конкурсът е национален и обхваща територията на цялата страна.

 

5.      УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

5.1.       В конкурса могат да участват деца и ученици на възраст от 5 до 18 години, които са разделени на 4 възрастови групи:

І. група –  5- 6 години;

ІІ. група – 7-10  години;

ІІІ. група – 11-14 години;

ІV. група – 15-18 години.

 

За повече информация вижте прикачените файлове.