gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

 

Десет ученика от Любимец се включиха в Националния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Те се състезаваха в две възрастови групи според условията на конкурса – от 7 до 9 и от 10 до 14 годишна възраст.

В първата категория, от 7 до 9 годишна възраст, на първо място се класира Яница Станчева от 1 клас, а на второ Стеляна Николова от 3-ти. На трето място, но в следващата възрастова група, се класира Михаил Димитров от 4-ти клас – всички ученици от НУ „З. Стоянов“. Тримата победители получиха своите награди лично от Кмета на общината – г-н Анастасов, който връчи подаръци и грамоти на участниците пред учениците от училището .

Във втората възрастова група на първо място се класира Ани Атанасова – 6 клас, на второ – Пламен Петков – 7 кл., а на трето Яница Атанасова – отново от 6 клас.  Наградите на победителите връчи г-н Христо Желев – заместник кмет на общината във фоайето на СОУ „Ж. Терпешев“. Всички останали участници получиха грамоти за участие.

Организаторите на конкурса на общинско ниво обясниха, че въпреки тази класация има голяма вероятност в следващите кръгове, да се класира някоя от неспечелите призови места в местния кръг и да получи съответната награда.

Конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата” е традиционна превантивна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР, която се организира съвместно между община Любимец и местните училища.