gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Даниела Нейкова и Бойчо Бойчев от Любимец спечелиха призови награди от Националния конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци“, който се провежда ежегодно в гр. Казанлък. След прецизната оценка на журито, рисунката на  Даниела бе оценена с най-висок брой точки и получи Първо място във възрастова група от 7 до 10 години, а тази на Бойчо бе класирана на Второ място в групата от 10 до 14 годишна възраст. Учениците са съответно от НУ „Хр. Ботев“ и НУ „З. Стоянов“, но  рисунките са изработени в Арт клуб „Креатив“ с ръководител Мария Валериева. От името на клуба са участвали още четири деца, но за съжаление те не получиха награди.  На децата бяха връчени медали, грамоти и подаръци от организаторите на официална церемония, която се проведе в края на м. март в гр. Казанлък.

Успехът на децата от Любимец е изключително голям, тъй като те се състезават с още 1420 рисунки и приложни творби от 34 населени места от цялата страна. Конкурсът е част от  Чудомирови празници и е посветен на творчеството и живота на Димитър Чорбаджийски – Чудомир.

Отличията на талантливите деца, които могат да рисуват не спират до тук. На празника „Св. Трифон Зарезан“ в гр. Сунгурларе, 12 ученици от различни класове от СОУ „Ж. Терпешев“  участват в конкурс за рисунка „Св. Трифон Зарезан“. Диляна Кирилова от 5 „в“ клас печели Трето място в конкурса. Тя е възпитаник на Клуб „Изящно и приложно изкуство“ създаден по проект „Успех“ към училището. Клубът се ръководи от Мария Валериева учител по рисуване.

През м. март още едно дете от Любимец печели награда от конкурс за рисунка. Това е Ростислав Колев – 3 клас от НУ „З. Стоянов“.  Със своята творба, той участва в Национален конкурс „Освобождението“, организиран от Военно- исторически музей и Община Плевен. Получава една от петте поощрителни награди – Грамота и ръчен часовник.