gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

С тържество и празнично настроение на 1 септември 2014 г. Детска ясла Любимец отбеляза 40-та годишнина от своето създаване. Облечени в народни носии и костюми на приказни герои малките възпитаници представиха пред своята публика богат репертоар от песни, танци и игри. Повече от час, водени от своята педагожка Светла Караиванова и парти агенция „Чудесино“, те се забавляваха двора на детското заведение. С трибагреника в ръце всички деца изпяха песента „Знамето ни е трицветно“, а по време на игрите ловяха рибки, събираха малки топчици, минаваха под дъгата, плуваха в река и др.

 За достоен завършек на празника екипът на Детски ясли бе подготвил огромна торта с изобразен макет на сградата и двора на детското заведение. Нетърпеливи да опитат от сладкото изкушение, децичата се надпреварваха кой да пипне по-напред тортата и да провери доколко захарната сграда, люлки и катерушки са здрави и сладки.

По покана на Тодорка Киришева - Завеждащ Детска ясла Любимец, официални гости на тържеството бяха бившите ръководители на детското заведение и персоналът, работил през годините, ръководният екип от общината, директори на училища и детски градини, както и Управителят на специализираната болница.

Специален поздрав към медицинския персонал на яслите отправи Кметът на Любимец - Анастас Анастасов. В приветствието си той поздрави служителите за техния отговорен труд и всеотдайните грижи, които полагат за най-малките жители на града. След това той връчи подаръци на всяка една от групите с пожелание за здрави, спокойни и безгрижни детски игри.

След като приключи тържеството г-жа Киришева почерпи своите гости в двора на обновената ясла. 

 

Снимки от празника