gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

С тържествен концерт и почти едномесечни мероприятия НУ „Захари Стоянов“ в Любимец от празнува своя 150 годишен юбилей.

Празничната програма бе открита с кратък филм за училището, който включваше част от неговата история, постижения на учители и ученици през годините и моменти от учебния процес. След това Директорът на школото, г-жа Нели Белчева, произнесе приветствено слово към присъстващите в залата. „Училище „Захари Стоянов“ е с най-дългогодишна история зад гърба си. Съчетало традиция и иновации, то вече 150 години посреща и обучава деца, разкрива таланти, възпитава и образова в дух на българщина!”. Тя не пропусна на благодари на педагозите, работили в училището от миналото до сега, които през годините са издигнали авторитета му до много високо ниво. „Бъдете все така всеотдайни. Дарявайте с плам и дръзновение, знания и добродетели. Пожелавам Ви творчески успехи, които да мотивират благородния ви труд”, а на учениците пожела здраве, труд и постоянство при усвояването на знанията, да съхраняват училищните традиции и да обичат своето училище.

Кметът на Любимец също поздрави юбилярите. Освен поздравителен адрес той връчи на г-жа Белчева лаптоп, който да бъде в помощ при провеждането на иновативните методи на обучение. Специални гости на събитието бяха г-н Иван Ванчев – началник отдел АПФСИО, г-жа Христина Боева – началник отдел ИОМД и г-жа Росица Пракова ст. експерт ОСО от РИО Хасково,  директори на учебни и детски заведения от общината и много други.

Празничната програма бе наситена с песни, танци, мюзикъл и театрална постановка, в които участваха възпитаници на училището. Поздрав към най-старото училище поднесоха и съставите за народни танци към НЧ „Братолюбие-1884“.

От началото на м. ноември в училището вървят инициативи, свързани с юбилея, част от които бяха рисунка на асфалт, спортни състезания, викторина и др. 

 

Снимки от концерта