gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

За трети пореден път Кметът на Любимец направи отчет за своето управление през  2014 г. Представянето бе на 1 декември в зала „Любимец“, а след него се направи и публично обсъждане на Проект за Бюджет 2015.

Г-н Анастасов изложи основните акценти в отчетения период, от които: постъпления от местни данъци и такси, разходването на бюджета по дейности и функции, изпълнението на проекти, общинска собственост, здравеопазване, образование и др. В част от направленията като сметопочистване и сметосъбиране той заяви, че има още какво да се желае от фирмата концесионер, но вследствие на настояванията от страна на общината гражданите се обезпечават с необходимите съдове за смет.

 Във функция „Образование“  кметът наблегна и на факта, че вече всички училища в града се отопляват с биогориво, а през следващата година ще се опита да осигури средства за преминаване на отопление с пелети и за училището в с. Малко градище.

„За спорта и културата през тази година отделихме доста сериозни средства. Това се вижда от изпълнението на двата проекта, свързани с обновлението на НЧ „Братолюбие-1884“ и създадените нови спортни зали и спортни площадки на територията на общината“ – бе част от изложението на кмета.

Един от най-големите инфраструктурни проблеми продължава да бъде липсата на средства за обновяване на ВиК инсталацията и ремонтирането на улици в града, не скри Анастасов, но общината има готовност да кандидатства с проекти през следващия програмен период. 

Новият програмен период 2014-2020 г. е последният, от който ще могат общините да се възползват активно, затова основните усилия на общинското ръководство  ще бъдат в посока разработване на нови проекти, както и тяхното реализиране. 

При представянето на проекта за Бюджет 2015, кметът представи  сумите, които ще получат дейностите, функциите и направленията. На мултимедия се представи разбивката на средствата по приходи и разходи, като и обектите, които ще получат финансиране през следващата година.