gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация - Любимец работи с нов апарат за физиотерапия MEDIM 397. Това е първият български високотехнологичен, многофункционален апарат за физиотерапия с възможност за последователно и/или едновременно прилагане на няколко вида терапии: Електротерапия с над 1000 форми на ниско и средночестотни токове;    Лазертерапия (с нискоинтензивни RED и IR лазери) и Вакуумтерапия. Болницата в Любимец е една от първите в страната, която разполага с модерната апаратура, а с новия уред ще се постигне по-добро лечение на пациентите.

  Апаратът е на стойност 7150 лв. , а средствата за закупуването му са осигурени от бюджета на община Любимец за 2014 г.

След като преминаха обучение, специалистите от болницата се убедиха в качествата на новата придобивка на място. На част от пациентите на болницата вече се приложиха подходящи терапии според заболяванията. Допълнителният плюс е, че на този апарат могат едновременно да бъдат обслужвани двама пациенти, на които да се приложат  различни терапии.

С внедряването на нови и актуални апарати за лечение болницата в Любимец не само ще повиши качеството на обслужването, но ще постигне още по-добър резултат при възстановяването и стабилизирането на своите пациенти. 

Какво представляват въпросните терапии: Електротерапията е алтернативен метод в медицината, при който се използват нискочестотни импулсни електрически токове  за възстановяване на тъкани, мускулна стимулация, лечение на възпаления и болки на опорно-двигателния апарат , периферна нервна система и много други. Главната идея на тези интервенции, е че приложението на ниско напрежение и сила могат да увеличат естествените способности на тялото да стимулира, насочва и контролира, лечебните и регенеративни процеси.

С Лазертерапията могат да бъдат третирани заболявания като:

1. Дегенеративни, възпалителни, травматични и професионални заболявания на опорно-двигателния апарат (артрозни, артритни, периартрити, миотендинози, тендовагинити, епикондилити, дистрозии, контузии, следфрактурни състояния и др.).

2. Заболявания на нервната система: плексити, радикулити, дископатии, неврити, херпес зостер, травматични лезии на периферни нерви и др.

3. Кожни заболявания — уртикария, невродермит, сърбящи дерматози, херпес симплекс, бавно зарастващи язви, рани, следоперативни рани, декубитуси и др.

4. Очни болести и акушеро-гинекологични заболявания

Вакуумтерапията спомага за стимулиране на обменните процеси и  по- бързото възстановяване на организма .Вендузите активно стимулират кръвообращението, подновяват клетките в организма, подобряват процеса на обмяната на веществата. Тя се използва при лечение на: настинка, бронхити и пневмония,при болки в главата, в стомаха, гърба,врата, кръста и ставите, както и при менструални болки; оздравяването на наранявания, целулит; детоксикация и др.