gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

На 19 февруари ученици, учители и общественост се събраха на общоградско поклонение пред паметната плоча на Апостола на свободата в центъра на града. Със своето присъствие любимчани за пореден засвидетелстваха  своите почит, уважение и преклонение пред паметта на Васил Левски и показаха, че след 142 години той не е забравен.

Въпреки студеното и ветровито време ученици от трети и четвърти клас на НУ „З. Стоянов“ изнесоха рецитал, посветен на годишнината. След това преподавателят по история от СОУ „Ж. Терпешев“ Невена Колева разказа за живота и делото на големият идеолог и неуморния организатор на българската национална революция.

В знак на признателност, присъстващите сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта на героя, след което отрупаха с цветя паметната плоча.

В същия ден учениците от двете начални училища  „Хр. Ботев” и "З. Стоянов" също почетоха паметта на Апостола. Те представиха рецитали, които развълнуваха всички присъстващи. Стихотворението на Ботев, посветено на обесването на Дякона, Вазовата Епопея и крилатите фрази на Апостола, бяха част от изпълненията.

Паметния ден бе избран за връчване на сертификати на отличените участници в зимния формат на Международния математически турнир "Математика без граници" в НУ "Хр. Ботев". Общо 22-ма ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас получиха международните отличия, а трима второкласници - Янко Козарев, Станислав Колев и Стилян Кацаров завоюваха бронзови медали.

 

Снимки от поклонението в центъра на града.

Снимки от рецитала в НУ "Хр. Ботев" 

Снимки от НУ "З. Стоянов"