gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 1949С организирано тържество НУ „Захари Стоянов“ отбеляза Международния ден на земята. То се проведе на 22 април в Зала „Любимец и премина под надслов „Природата – извор на живот“. В него взеха участие ученици от 2-ри до 4-ти клас, които по време на празника направиха съпоставка как биха съществували живите организми в чиста околна среда и как ако тя е замърсена, разказаха за животните и растенията, за ползите от чистата природа, апелираха за опазването й, за рециклиране на отпадъчни продукти и др. В подкрепа на това те декорираха залата с опаковки, бутилки и други отпадъчни материали. В украсата се включиха и изделия на ученици със СОП от училището.

След празника, Директорът на училището Нели Белчева връчи на всеки участник по една карта със стоте туристически забележителности в България, с пожеланието да имат възможността да посетят всеки един от тях.

Гости на тържеството бяха Кмета на общината и Таня Стоименова – специалист „Образование“ в Общинска администрация.

Празникът бе част от едноседмичните тържества, посветени на патронния празник на училището, който бе на 20 април. Повод за радост бе и новата придобивка на училището, а именно, че на тази дата, за първи път прозвуча електрически звънец в школото.  

Останалите мероприятия бяха с различна насоченост: рисунка на асфалт на тема „Училище мое“, среща с детския писател Борко Бърборко и  художника Николай Арнаудов,  участие в Детска полицейска академия, спортно-състезателни игри  и др. 

 

Снимки от празника за Деня на земята