gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 2240Децата от четирите групи на двете детски градини в града изнесоха открит урок по пътна безопасност. С демонстриране на знания по спазване на правилата на движение по пътя, разпознаване на пътните знаци, правилно пресичане и др., те показаха, че могат да бъдат достойни участници в движението по улицата.  Урокът премина под мотото „Движа се безопасно“ и се проведе на 7.05.2015 г. на новата интерактивна детска площадка по безопасност на движението в двора на ЦДГ „Рай“ 2.

Под формата на песни, забавни игри, редене на пъзели, отговори на въпроси и отгатване на гатанки всяка група разигра различни ситуации, свързани с безопасността на  пътя.  Идеята на учителите при подготовката на детския празник бе децата да придобият знания и натрупат опит при пресичане на уличното платно, разпознаване на цветовете на светофара и какви действия да предприемат спрямо всеки цвят, какво показват пътните знаци и др.

В края на тържеството децата показаха, че са усвоили всички правила на движение и знаят как да се придвижват без инциденти. Те получиха поздравления от присъстващите полицейски инспектори, които споделиха, че ще бъдат още по-щастливи, ако научените правила ги прилагат като участници в движението. Директорът на градината Иванка Христова връчи на всяка група книжки и помагала, свързани с темата.

Празникът е част от  Националната кампания на Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН в Р България. Тя се провежда в дните от 4 до 10 май във всички детски градини и учебни заведения в страната. 

 

Снимки от празника