gerb 90

Електронни услуги

logo eservices


Обновяването на двете многофамилни жилищни сгради, отговарящи на критериите на Националната програма за енергийна ефективност, върви по график. Всички изискуеми процедури по изготвяне на технически и работен проект  приключиха и в момента изпълнителите на обектите - фирма „АКВА 3“ ООД и „ЕКО ТРАДЕКС ГРУП“ АД работят усилено по извършване на реалните ремонтни дейности, свързани с фасадите на сградите.

IMG 6153Интензивно се работи на обекта на ул. „Републиканска“ 43 и 47. Топло- и хидроизолацията на покрива на сградата е поставена; дограмата е сменена там, където е необходимо; почти на 100 % е монтирана топлоизолацията на източната фасада, а на западната в момента се затварят всички тераси, за да бъде уеднаквена визията на жилищната сграда.

Южната част на два от входовете на блока на ул. „Гладстон“ 2 е готова – сменена е дограмата, изолацията е направена и фасадата е боядисана.  Остават довършителни дейности по цоклите на сградата и смяна на прозорците на подземните помещения. В момента изпълнителят работи по останалите части на обекта.

IMG 6122

Живущите и в двата блока са доволни от реализирането на дейностите от програмата за енергийна ефективност. Инвестираните средства не само ще подобрят визията на сградите, но ще спестят средства на домакинствата.

От своя страна фирмите изпълнителки и на двата жилищни блока ще осигурят допълнително придобивки за собствена сметка. На ул. „Републиканска“ фирма „АКВА 3“ ООД монтира ново енергоспестяващо осветление, с датчици за движение, в стълбищните и подземните помещения, както и нови противопожарни кранове, а на ул. „Гладстон“ фирма „ЕКО ТРАДЕКС ГРУП“ АД, след приключване на ремонтните дейности,  ще осигури на живущите нова домофонна система.