gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

scan0020 „Мили Дядо Коледа, аз много слушах…“ - така най-често започва посланието на всяко дете, което е пуснало писмо в кутията на Дядо Коледа. Тя бе поставена под елхите в центъра на града и приблизително един  месец децата имаха възможност да споделят своите желания за коледен подарък и да отправят искания към добрия старец.

В някои от писмата малчуганите не са написали имената си, а в други, разчитайки, че Дядо Коледа знае всичко, са написали само адресите, но всички са много мили, а от всеки ред се усеща копнеж белобрадият старец да изпълни техните желания. По-малките са поверили писането в ръцете на кака или бати, на мама или тати, но за да засилят ефекта на своето желание, са нарисували с малките си ръчички своите коледни послания.

Много от малчуганите са поискали за подарък таблет, телефон, компютър или кукла, но има и деца, които в писмата си са желаят здраве и щастие на всички хора, други са поискали любов и разбирателство и не на последно място са пожелали весело посрещане на празниците.

Дядо Коледа остана изключително доволен от писма до него и прочете написаните желания и обещания с особено вълнение. Някои признанията за послушание, които малките дечица направиха пред него, го трогнаха до сълзи.

Помощниците на Дядо Коледа, които през цялото време  му съдействаха с набирането на писмата и изпращането да Лапландия остават с надеждата, че магията на коледната нощ е настъпила във всеки дом, а добрият старец  е донесъл мечтаният подарък на всяко дете.

Ето част от изпратените писма до Дядо Коледа, които са отличени като най-интересни желания, вложено творчество и свобода на изразяване.