gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

borba dian1Диан Илчев от Спортен клуб по борба „Любимец 2015“ (Любимец) се класира на Трето място в Държавния личен шампионат по свободна борба за кадети. Състезанието се проведе на  18 и 19 февруари в гр. Сливен, като в него участваха 240 състезатели от 47 клуба.

Младата надежда се занимава професионално с борба от една година, но това не му попречи да се нареди на престижно място в крайното класиране. Той се състезава в категория 54 кг, а според треньора на клуба Димитър Тръндев, малко не му е достигнало да се класира на по-висока позиция.  В това Републиканско първенство клубът участва с общо три момчета, но за съжаление останалите две не успяха  да достигнат до призови места.

Два месеца по-рано клубът участва с четири свои състезателя в Турнир по свободна борба „Купата на Тракиец“. Той се проведе през м. декември 2015 в Пловдив, а всяко от момчетата печели бронзов медал в своята категория.borba

В категория до 32 кг. на трето място се нареди Йордан Иванов Вангелов , в категория Кадети (54кг.) бронзов медал взе Диан Андонов Илчев, Мариян Кирилов Желязков  се класира в категория до 63 кг, а Георги Ангелов Ангелов - в категория до 85 кг.

В момента тече усилена подготовка за предстоящия Международен турнир по свободна борба, който ще се проведе през м. март в гр. Гълъбово. Въпреки голямата конкуренция треньорът е убеден, че участниците ще се върнат с медали.

Клубът по свободна борба „Любимец  2015“ е създаден през м. октомври 2015 в новоизградената спортна зала „Марица“. В него тренират момчета от 4 до 11 клас във всички възрастови групи. Треньорът на СКБ „Любимец 2015“ е с амбицията клубът да се развива, а участниците му да печелят първи места в различните състезания.