gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 4066С незабравими спомени и много нови приятели се завърнаха малките танцьори от ТС „Сакарче“, които участваха в Международен фестивал, посветен на Празника на детето в Р. Турция. Тържеството се състоя на 23 април в градовете Бабаески и Люлебургас, Р. Турция.

Групата бе съпроводена от Кмета на община Любимец – инж. Анастас Анастасов, неговата съпруга, ръководителят и хореограф на състава г-н Вели Велев, както и от основните организатори на визитата - административния персонал на НЧ "Братолюбие-1884".

 

Посещението в гр. Бабаески  започна с парадно шествие от центъра до градския парк, където се проведе празника.

 Вълнуваща бе клетвата, изречена от дете, в уверение да останат верни синове на своята родина. Децата бяха поздравени от Директора на образованието, който сподели, че те са „новото начало на утрешния ден, те са бъдещето на човечеството“.

Всяко учебно заведение от Бабаески се представи с автентични турски танци от местния фолклор до съвременните танцови композиции.

Малките „сакарчета“ също се представиха достойно. Те въодушевиха публиката със своите танци, което пролича от продължителните и бурни аплодисменти на присъстващите. 

По обяд групата отпътува за гр. Люлебургас, за да участва в детския фестивал April 23 International Children Festival“. Това е първото участие на малките танцьори в турския град, които бяха поканени от Кмета на Община Люлебургас – г-н Емин Халебак. На официалната среща присъства и Заместник - кмета с ресор "Култура" г-н Илия Илиев.

Участници в празника бяха и други  групи от  България, Румъния, Грузия и др.

  Директното излъчване по Rumeli – TV,  предизвиква лек смут в нашите танцьори, но и в същото време задоволство и чувство на гордост, защото децата се почувстваха звезди.

  Всички участници получиха медали и торбички с подаръци.

Танцьорите от ТС „Сакарче“ се завърнаха като достойни посланици на мира, за изграждането на един свят без граници!

 

Снимки от посещението