gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

458924711 393210383813086 6794167766097085174 n

 

Първият училищен звънец за 2024/2025 учебна година удари. Близо 1000 ученици от цялата община и 300 деца от детската градина прекрачиха прага на своите учебни заведения.

Новата учебна година бе официално открита в 9 часа с издигането на националния флаг и химна на България, а най-големите деца и ученици приветстваха с „Добре дошли“ тези, които за първи път пристъпват прага на родното училище.

Разбира се и тази година най-нетърпеливи бяха първокласниците и техните родители. Облечени в униформите на своето училище, децата с гордост носиха цветя и новите раници, в които да приберат своите учебници.

AM102467Всяко училище се бе подготвило с празнична програма и официална церемония по посрещането, а директорите приветстваха своите възпитаници с началото на учебната година. Те пожелаха успешна и ползотворна година, след което лиснаха менче с вода.

IMG 2634

И тази година екипът на общината уважи с присъствието си всяка образователна институция. Директорите получиха цветя и поздравителни адреси за новата учебна година от името на кмета, с пожелания тя да бъде здрава, успешна и с постигнати високи резултати. По покана на колектива на НУ „Захари Стоянов“, г-жа Таня Станкова – Председател на Общински съвет Любимец, присъства на официалното откриване. Тя лично поздрави новият директор на училището г-жа Таня Тошева. След спечелен конкурс, от тази учебна година г-жа Тошева поема поста Директор на началното училище. До този момент тя ръководеше ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с. Малко градище. Човек с доказан опит за тази позиция и получавал не малко признания за работата си в мултикултурна образователна среда.

IMG 2801

С празнична програма започна и първият учебен ден в ЦДГ „Рай“. По традиция, най-големите възпитаници на детската градина посрещнаха най-малките. За да ги приветстват с „Добре дошли“, децата от четвъртите групи в двете градини рецитираха стихове, пяха песнички и танцуваха, а след тържествената част първи в своите занимални влязоха малчуганите от най-малките групи.

IMG 2876Нека новата учебна година бъде време на нови хоризонти и реализирани възможности! Желаем успех на всички!

 

Снимки от откриването на учебната година в ДГ "Рай"

Снимки от откриването на учебната година в НУ "Христо Ботев"

Снимки от откриването на учебната година в НУ "Захари Стоянов"

Снимки от откриването на учебната година в ОУ "Св.св. Кирил и Методий"