gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Община Любимец подкрепя кампанията и се включва в инициативата на Центъра за защита правата в здравеопазването за безплатни скринингови изследвания за рак на млечната жлеза. По график, определен от центъра, изследванията в града ще се проведат в дните 15 и 16 юни 2013 г., а мястото ще бъде в сградата на болницата на ул. "Републиканска" 38.

В общината се подготвя предварителен списък по часове на желаещите да се прегледат. Телефоните  за записване са: 0886 113367, 03751 89-07 или стая № 6, ет.1  в сградата на администрацията.

Освен изследвания, лекарите са предвидили и беседи за същността на рака на гърдата, начините на диагностика, лечение и др.

Скринингът ще се извършва от специалисти от университетските клиники в София и включва клиничен преглед и ехографско изследване. Всички диагностицирани или съмнителни случаи се насочват незабавно за уточняване и лечение в болница.

Специалистите препоръчват на жените над 40 годишна възраст да се възползват от безплатната кампания и да си направят профилактични изследвания.