gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Малки лазарки от ІV група към ЦДГ „Рай” 1 пяха и наричаха за здраве в сградата на общината. Те бяха специални гости на Кмета на общината инж. Анастасов. Пременени в народни носии и накичени с цветни венци, гласовитите момичета се надпреварваха кой по-хубав стих да рецитира или да изпее песен.

Както повелява традицията те наричаха за сполука и берекет през таз година, и да бъде два пъти повече догодина. За завършек те тропнаха в кабинета на кмета кръшно хорце.

Впечатлен от доброто представяне, кметът поздрави децата за тяхното изпълнение. Благодари на техните учители, че възпитават у своите малки ученици любов към българските традиции и бит. „Предавайки на подрастващото поколение ритуалите, песните и танците, изпълнявани при различни празници и обичаи, ние ще успеем съхраним народното творчество и култура” – каза кметът на своите гости. След това на всяко едно дете той подари пакет с лакомства, а на ръководителите връчи плик с парична сума, с която да бъдат закупени необходими помагала или пособия за групата.

На излизане от сградата на администрацията малчуганите поздравиха с песен и служителите от различните отдели.

Снимки от лазаруването.