gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Деца от Любимец получиха най-високо отличие на Националния конкурс за детска рисунка „Малките нашенци”, провел се в гр. Казанлък.

Девет годишната Ани Видева и шестокласничката Мирослава Паскова впечатлиха журито със своите рисунки и получиха диплом и медали за своите творби.

Ани Видева от Арт клуб „Креатив” участва с рисунка „Плашило”. Тя получи специалната награда на РИО Стара Загора – почетен медал и диплом, а на шестокласничката Мирослава Паскова от СОУ „Ж. Терпешев” бе присъдено първо място, златен медал и диплом за творбата й „Малката фризьорка”.

С диплом за отлично представяне в конкурса бяха удостоени Арт клуб „Креатив”, при НЧ „Братолюбие – 1884” и СОУ „Ж. Терпешев”.

Децата, заедно със своята ръководителка от клуба Мария Колева, бяха наградени на официална церемония във Военния клуб в гр. Казанлък.

Тази година се проведе шестнадесето поредно издание на конкурса за весела рисунка „Малките нашенци”. През времето той се е утвърдил като един от най – престижните детски конкурси в България. Провежда се по време на „Чудомировите празници” в града. Организатори на мероприятието са МОМН, Община Казанлък и Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски” – гр. Казанлък.

В конкурса са участвали 1320 рисунки от 70 населени места и 135 институции от цялата страна.

 

Снимки от конкурса