gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Членове на Съюза на ветераните от Втората световна война и Съюза на военноинвалидите и военно пострадалите от войните в Любимец за пореден път почетоха паметта на своите другари, близки и роднини, загинали на бойните полета. На 9 май, те, заедно с представители от община Любимец, отново се събраха пред монумента в центъра на града, построен в чест на загиналите и поднесоха венци и цветя в знак на уважение и преклонение към техния героичен подвиг.

В началото на поклонението, Председателят на Съюза на ветераните г-н Петър Сарафов изнесе кратко слово за героичните битки, водени на фронтовата линия, за храбростта и саможертвата на своите другари в жестоките сражения, водени единствено от любовта към Отечеството.

След това присъстващите сведоха глави и с едноминутно мълчание почетоха паметта на всички загинали.

По традиция и тази година общината осигури обяд на малкото останали ветерани от града. Специален поздрав към тях за празника поднесе Заместник кмета на общината инж. Хр. Желев. В словото си той им благодари за себеотдаването на фронта и най-вече за това, че благодарение на тяхната саможертва, днес ние не бихме празнували този ден.

 

Снимки от празника