gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

ЗАПОВЕД

 

№ РД-09-331/27.05.2013 г.

 

 

НА КМЕТА НА ОБЩИНА ЛЮБИМЕЦ

 

На основание чл.44,ал.2 от ЗМСМА, в изпълненине разпоредбите на Наредбата за водоспасителна дейност и обезопасяване на водните площи, приета с ПМС №182/24.07.1996 г., обн., ДВ,бр.65 от 31.07.1996 г., изм.,бр.60 от 07.08.2012 г., в сила от 07.08.2012 г., доп., бр. 72 от 21.09.2012 г., в сила от 14.09.2012 г., с цел осигуряване безопасноста на водните обекти и предотвратяване на инциденти и нещастни случаи,

 

З А П О В Я Д В А М:

 

    1.Определям комисия по организацията и контрола на водоспасителна дейност и обезопасяването на водните площи на територията на Община Любимец, в състав:

            Председател: Христо Христозов – секретар на Община Любимец

            и  членове: 1.Иван Илиев-управител  СБДПЛР-Любимец

                              2.д-р Марияна Христова-председател на ОбС на БЧК-Любимец

                              3.Мария Александрова-гл.експерт „Образование”

                              4.Димитър Марков-началник участък „Полиция”-Любимец

                              5.Слави Михов-специалист „Земеделски земи,язовири и горски фонд”

                              6.Никола Матанов-ст.експерт „ОМП”

                              7.Петър Петров ст.-специалист РКИ

 

 

 

 

2.

Забранявам къпането във всички водни обекти на територията на общината, освен в разрешените по реда на чл.4 и чл.5 от Наредбата за водоспасителна дейност и обезопасяване на водните площи..

 

 

    3.Задължавам собствениците и ползвателите на водни обекти в срок до 10.06.2013 г. да поставят съответните забранителни, предупредителни и информационни знаци по реда на чл.8 и чл.9 от Наредбата за водоспасителна дейност и обезопасяване на водните площи, след което да упражняват непрекъснат контрол за спазване на забраната за навлизане във водните обекти с цел къпане, плуване и практикуване на водни спортове.

    4.Сарши експерт „Образование” в Община Любимец да организира чрез училищните директори провеждането на инструктаж за правилата за безопасност при къпане в открити водни площи с всички ученици от училищата на територията на общината.

    5.Началникът на участък „Полиция” – Любимец да осигури пълно взаимодействие и оказване на помощ при инциденти във водни обекти, анкетиране и евентуално подвеждане под отговорност на виновни лица.

    6.Председателят на ОбС на БЧК да оказва методична помощ и съдействие на всички институции, чиито компетенции са свързани с изпълнението на настоящата заповед.          

7.Задължавам изпълнителите на строителни работи на територията на общината да вземат всички необходими мерки за обезопасяване на извършваните изкопи с оглед евентуалното им обрушаване или напълване с вода.

    8.Общинската комисия по водно спасяване да провежда системен контрол и проверка на водните обекти, да връчва предписания и да налага най-строги санкции на нарушителите съгласно действащата нормативна уредба.

            Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на Комисията по организацията и контрола на водоспасителната дейност и обезопасяването на водните площи.

          Настоящата  заповед да се сведе до знанието на всички лица имащи отношение към ползването и обезопасяването на водните площи за сведение и изпълнение и на населението на Община Любимец чрез средствата за масово осведомяване. 

 

                                                       

 

                     

инж. АНАСТАС  АНАСТАСОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ЛЮБИМЕЦ