gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

По нов, интересен и нестандартен начин премина таз годишния благотворителен концерт на НЧ „Братолюбие – 1884“. За да разчупят представянето на танцови, певчески и музикални продукции на самодейните колективи и индивидуални изпълнения, организаторите от читалището показаха на публиката един нов и съвсем различен формат. Концертът бе озаглавен „Първа церемония за раздаване на годишни награди на читалище „Братолюбие“, а в него участваха всички самодейци. По повод номинациите бе създадена Читалищна академия „Братолюбие“, чиято задача бе да оцени по достойнство, талант, темперамент и пламенност различните сценични изяви. За Председател на академията бе избрана г-жа Христина Видева – Председател на читалището, която връчи лично всички награди.

В категорията „С вихъра на танца”, статуетка за най-добро и динамично представяне се присъди на  мажоретен състав „Амейзинг” и модерен балет „Ейнджъл” с ръководител Даниела Христонова.

 

Статуетка за ”Най-звънливите гласчета” получиха децата от Детска вокална група с ръководител  Ивелина Стаменова, а в категорията „Мелодия на сърцето”, наградата се присъди на класа по „Пиано” и  ръководителят Ина Порязова.  В номинацията  „Универсалният  войник” за най-добър изпълнител бе отличен танцов състав „Сакарче” с хореограф  Вели Велев. Тъй като г-н Велев води три възрастови групи всяка една от тях получи награди: първа група – „Черешката на тортата”, втора група – „ Танц без граници” и най-голямата група - „Революция зет”.

Световните шампиони и приятели на читалищната академия – Василена Шопова и Виктор Алеков също получиха своите отличия в най-новия стил „модерн”. Те бяха номинирани и избрани като най-добри  в категорията ”Срещнахте и никога няма да те забравя”.

Новосъздадената младежката театрална студия също получи своето признание. Със своята първа пиеса „Кукувицата” от Елин Рахнев, младите таланти показаха, че театърът е вечно жив. Техният ръководител Христо Стефанов получи статуетката в номинацията  „Аскеер”.  Главната героиня в пиесата-  Лидия Делева,  отново имаше възможността да покаже своите театрални заложби и влезе в ново амплоа. За кратко иззе функциите на водещите и обяви следващите няколко номинации. След това покани фаворитките от балет „Ейнджъл” да покажат новия си танц хип-хоп.

Най-нетърпеливи да покажат своя нов репертоар бяха Мажоретен клуб 50 +. Със своя младежки дух, ентусиазъм и заряд, те успяха да се класират за номинацията „Опасен чар” и да грабнат своята първа награда.   

Танцьорите от Етно клуб  с ръководители Вели Велев и Даниела Христонова също успяха да се класират на таз годишните номинации. Модерни и иновативни, пленителни и артистични, със  своя собствена визия, момичетата от Етно клуба и новият им танц „Съдба“ успяха да грабнат статуетката и да получат призово място в категорията  „Анатомията на ритъма”. 

Естествено не липсваха номинации в народното танцово и песенно изкуство. В народно песенно творчество има две възрастови групи, водени ръководителя Жеко Ангелов. Той получи приза в категорията  „От българско по – българско” за Женската фолклорна група и Школа по народно пеене.

Танцьорите от Клуба за народни хора „Ритъм” се представиха достойно с вечното българско хоро. Със своята страст и емоционална наситеност, те показаха заряд и талант. Танцьорките успешно се вписаха в номинацията „Любимчанки в повече”, а тяхната ръководителка Галина Христова получи наградата на клуба за отлично представяне.

Отново в народен стил, но с различна номинация участваха танцьорите от Танцов ансамбъл „Сакарци“. Със своя „Варненски танц“ те направиха едно вълшебно завръщане към корените, показаха, че танцът е техния живот. Затова заслужено се включиха в категорията "Цялото кралско войнство”, а техния ръководител и хореограф Галина Христова получи призовата награда.

Освен номинации за песни и танци, организаторите бяха помислили и за отличия в други сфери. За всеотдайността и таланта, за творческия усет и любовта към децата и изкуството, ръководителката на арт работилница „Креатив” Мария Валериева получи заслужена награда в категорията „Ръката на художника” .

Върха на айсберга отново бе рок банда ”Орион”- Стари муцуни. Те се събраха само преди няколко месеца, обединени от любовта към музиката, от идеята да възродят композициите на рок музиката от 70-те години. След дълги и продължителни репетиции доказаха, че музиката им дава много заряд и настроение. Те успешно се вписаха в категорията ”Високо напрежение” и получиха статуетка за своя труд.

След края на благотворителния концерт организаторите връчиха награди и на двете водещи момичета Александрина Гочева и Вероника Дойчинова. Голяма част от техния съзнателен живот преминава на сцената на читалището и в репетиционните зали. През годините те се утвърждават като основна част от лицето на културния център, неговия дух, традиции и талант. За своя принос към развитието на културната дейност в града, за цялостната им любов, с която се раздават за любимия си град, Алекс и Вероника получиха плакети от община Любимец.

Не бяха пренебрегнати и хората с големи сърца, чиято помощ, благородство и добросърдечност дават на местното читалище стимул да работят, да се развиват и усъвършенстват. В знак на благодарност тримата големи дарители на читалището: Фирма „Тошиба” с Президент Тодор Лозанов, Ротари клуб Любимец с Президент Пламен Тонев и не на последно място Таня Нинева – естетическият модератор на читалището през последната година, получиха статуетка „Сърца без граници“.

В края на концертната програма организаторите обявиха събраната сума от благотворителния концерт. За близо два часа в помощ на читалището се събра сумата от 990 лв. С нея ще бъде закупен реквизит и сценични костюми на самодейците.