gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

 

           

 

 
 
 

 

Община Любимец обучава служителите си на добро управление и предоставяне на качествени административни услуги с финансиране по ОПАК.

 

Община Любимец стартира проект за повишаване на квалификацията на служителите си с цел по-добро управление на общините и предоставяне на качествени административни услуги за бизнеса и гражданите. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Общата цел на проекта е да подобри административното обслужване на гражданите и бизнеса в Община Любимец чрез обучение на служителите в общинската администрация, на кметовете на кметства, на кметските наместници и на служителите на кметствата на територията на Общината.

Целевите групи по проекта са служителите в Общинска администрация Любимец, кметовете на кметства, кметските наместници и служителите на кметства в Община Любимец. Те са избрани като целева група, защото тяхната квалификация има пряко отношение към качеството на работа на администрацията, както и към бързината и качеството на предоставяните услуги. Проектът ще се реализира посредством постигането на две специфични цели. Първата от тях е да се повиши капацитета на служителите за предоставяне на административни услуги чрез подобряване на квалификацията им, а втората специфична цел е да се повиши капацитета на служителите на общинската администрация чрез повишаване на мотивацията им.

Стойността на проекта е 89 248,35 лева, а основните дейности за „Повишаване на капацитета на служителите на администрацията на община Любимец, чрез подобряване на квалификацията на служителите й при изпълнение на служебните им задължения“, които ще бъдат извършени, са:

l    Обучения в Института по Публична Администрация по 4 теми;

l    Езикови обучения – английски език;

l    Обучения за междукултурна комуникация, толерантност и антидискриминация;

l    Обучения за подобряване на ключовите компетентности на служителите на Общината;

l    Обучения по информационни технологии на служителите в Общинската администрация;

l    Дейности за информация и публичност

В изпълнението на проекта ще бъдат обхванати всички служители на общинската администрация, както и кметовете на кметства, кметските наместници и служителите в кметствата, тоест всички заинтересовани страни.

Дейностите по проекта ще бъдат представени на пресконференция на 2 август 2013 г. (петък), от 11.00 часа в зала «Любимец».

         

В пресконференцията ще участват:

- Инж. Анастас Анастасов  – кмет на община Любимец

- Инж. Христо Желев, зам.кмет на община Любимец

- г-н Илия Илиев – ръководител на проекта

- Екип за ръководство на проекта