gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

                                                

 

Проект „Повишаване на капацитета на служителите на Община Любимец за по-качествено предоставяне на услуги на гражданите и бизнеса”

Проекта се финансира от Европейски социален фонд на Европейския съюз и правителството на Република България чрез Оперативна Програма „Административен капацитет 2007-2013 г”

„Изпълнение на мерки за информираност и публичност за проект за общ. Любимец във връзка с изпълнение на договор № A12-22-182/10.04.2013г. “Повишаване на капацитета на служителите на Община Любимец за по-качествено предоставяне на услуги на гражданите и бизнеса”, Оперативна програма „Административен капацитет 2007-2013г”, подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация”

 

На 2 август в зала «Любимец» се проведе встъпителна пресконференция по проект „Повишаване на капацитета на служителите на Община Любимец за по-качествено предоставяне на услуги на гражданите и бизнеса”. Проектът се реализира по ОП “Административен капацитет” 2007-2013г, Приоритетна ос ІІ  „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация”.

Общата стойност на проекта е 89 088,35 лева и е изцяло финансиран от Европейския социален фонд  с ДБФП № A12-22-182/10.04.2013г.

 

 

 

Общата цел на настоящия проект е да подобри административното обслужване на гражданите и бизнеса в Община Любимец чрез обучение на служителите в общинската администрация, на кметовете на кметства, на кметските наместници и на служителите на кметствата на територията на Общината. Те са избрани като целева група, защото тяхната квалификация има пряко отношение към качеството на работа на администрацията, както и към бързината и качеството на предоставяните услуги.

 

 

Настоящият проект ще изгради и развие ключови компетентности в служителите на Община Любимец, които не само ще им помогнат по-добре и по-уверено да изпълняват преките си служебни задължения, но и ще им помогнат да работят по-добре в екип за предоставяне на по-бързи и качествени услуги на гражданите и бизнеса. Изграждането на меки умения в ръководителите и служителите на администрацията ще разреши много от вътрешните противоречия в администрацията на общината, което ще доведе до по-бързо и качествено обслужване на бизнеса, гражданите, потенциалните инвеститори и туристите. Специализираните обучения за предоставяне на услуги и за административно обслужване на уязвими групи и на хора с увреждания ще подобри ежедневието на тези граждани, ще улесни контакта им с общинската администрация и ще подкрепи включващото развитие на Община Любимец.

Основните дейности, които ще бъдат извършени по проекта, са:

1.          Проведени обучения в Института по Публична Администрация;

2.          Проведени езикови обучения;

3.          Проведени обучения за междукултурна комуникация, толерантност и антидискриминация;

4.          Проведени обучения за подобряване на ключовите компетентности на служителите на Общината;

5.          Проведени обучения по информационни технологии на служителите в Общинската администрация;

Очакванията са след приключване на работата по проекта, четирима от служителите в Община Любимец да бъдат обучени в Института по Публична Администрация, 15 служители да са преминали обучение по английски език, 35-има да имат познания по „Междукултурна комуникация – правила на поведение и условия на работа в интеркултурна среда” и още 35 служители да са обучени по „Човешките и граждански права – работа с представители на малцинствени и уязвими групи”.

Общо 105 служители ще преминат обучение по подобряване на ключовите компетентности на служителите на Общината - 35 служители по „Екипна ефективност и организационна култура”, 35-има по „Лидерски умения и ефективни управленски стилове и още 35 служители по „Справяне с конфликти и управление на времето и стреса”.

Петима служители на Община Любимец ще са преминали и обучение по информационни технологии.

 

Снимки от пресконференцията