gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Във всички училища  на територията на община Любимец се даде старт на учебната година. Със закъснение ще започнат учебните занятия в ЦДГ „Рай“ 2 и Детска ясла, където в момента се извършват ремонти, свързани с подобряване на енергийната ефективност на сградите.

  Химнът на Република България прозвуча точно в 10.00 ч., с което се даде начало на празничната програма и стартиране на учебния процес.  

  Тази година първокласниците в началните училища „Захари Стоянов“ , „Христо Ботев“ и ОУ „Христо Смирненски“ в с. М. градище са 110 от общо 940 ученици. Четвъртокласниците от началните училища, под ръководството на своите учители, подготвиха празнична програма, с която посрещнаха най-малките ученици. С музика, песни и стихотворения  те казаха „Добре дошли“ на първолачетата. Представители на общинското ръководство уважиха всяко едно учебно заведение и поздравиха учителските колективи и учениците с началото на учебната година.  

  След като приключи тържествената церемония, учениците бяха посрещнати с питка и мед на входа на училищата, за да бъде пътят на знанието ползотворен и изпълнен с добри резултати.  

  Най-развълнувани от всички бяха родителите на първокласниците. С трепет и вълнение те очакваха влизането в класните стаи, запознаване с училището, преподавателите и първите учебници.

 

Снимки от първия учебен ден на НУ "Захари Стоянов"

Снимки от първия учебен ден на СОУ "Ж. Терпешев"