gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013

 www.bgregio.eu

Инвестираме във Вашето бъдеще!

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България

 

 

През месец октомври 2013г. стартира мащабен проект „Синергия на дадености и политики - път за развитие на туристически дестинации за общините Любимец, Ивайловград и Маджарово. Началната пресконференция ще се състои на 11.10.2013г. от 11.00ч. в сградата на Община Любимец. Участие ще вземат представители на трите общини-бенефициенти - партньори по проекта.

 

Проектът, който се осъществява по Договор за безвъзмездно финансиране BG161PO001/3.2-03/2012/011 и с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана  от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие има за цел създаване на привлекателен, устойчив и оригинален туристически продукт, който ще бъде популяризиран чрез съвременни маркетингови и пазарни подходи, които ще доведат до повишаване на броя туристи, посетили региона и неговите туристически обекти.

 

Дейността за постигане на специфичните цели се разработва в три основни направления, а именно: маркетингови дейности за изработване на  туристическия продукт; изработка на портфолио от рекламни материали за промотиране на туристическaта дестинация, пакети и маршрути; участие в туристически борси на национално и международно ниво в Бургас, Велико Търново, София, Смолян, Солун – Р Гърция, Инстанбул – Турция и Утрех – Холандия.

 

Ще се реализира интегрирана  маркетингова, информационна и  рекламна кампания, целяща ефективна промоция и пазарно позициониране на туристическия продукт и дестинация. Тя ще включва изработване на брошури, луксозен пътеводител за района, туристическа карта, информационни табла и билбордове, промоционални етно сувенири, както и промоционален филм и клипове на български,  английски, турски и гръцки език. Ефективна информираност и публичност ще бъде постигната и чрез разработване на публикации в Internet и социалните мрежи и специализирани туристически издания.

 

Общият регионален туристически продукт „Сред дивата природа – с аромат на древен камък в чаша вино” е разработен в седем водещи направления, които най-цялостно обхващат възможностите  на региона. Продуктът включва:

 

-Културен туризъм

-Ловен туризъм

-Екотуризъм

-Младежки туризъм

-Кулинарен и винен туризъм

-Селски туризъм

-Фестивален/събитиен туризъм

 

 Като целеви групи и крайни бенефициенти на проекта са идентифицирани общности, които се очаква да се възползват устойчиво от резултатите по проекта и  от портфолиото от рекламни, маркетингови и  промоционални материали в дългосрочен план като гости и посетители на региона ,туристически агенти и агенции, експерти в сферата  на  туризма, потенциални инвеститори , медии, журналисти, автори на пътеводители и широката общественост.