gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

                                                                                          

Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013

 www.bgregio.eu

Инвестираме във Вашето бъдеще!

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България

 

 

 

Любимец, в партньорство с общините Ивайловград и Маджарово, тръгва в нова посока на развитие, като започва промотиране на исторически и културни забележителности в района. Всички атрактивни дестинации на териториите на трите общини ще бъдат събрани и представени в общ туристически продукт, който ще запознава любителите на туризма с богатствата на този район. В тази връзка на 11 октомври 2013г. в зала „Любимец“ се проведе встъпителна пресконференция по проект „Синергия на дадености и политики - път за развитие на туристически дестинации за общините Любимец, Ивайловград и Маджарово”. Проектът се реализира по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г., Приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-03/2012 „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите II”. Общата му стойност е 494 608,05 лева, като собствения принос на трите общини е  37 212,48 лева. 

Ръководителят на проекта г-н Христо Желев, запозна присъстващите с целите, предвидените дейности и очакваните резултати. Общата  цел на трите общини е да бъде създаден привлекателен, устойчив и оригинален туристически продукт, който ще бъде популяризиран чрез съвременни маркетингови и пазарни подходи. Очакванията са това да повиши броя на туристите и подобри туристическата среда.

 

 

За да се стигне до крайния резултат, проектът предвижда да се работи в три основни направления, а именно: маркетингови дейности за изработване на  туристическия продукт; изработка на портфолио от рекламни материали за промотиране на туристическата дестинация, пакети и маршрути; участие в туристически борси на национално и международно ниво.

 

Рекламната кампания ще включва изработване на брошури, луксозен пътеводител за района, туристическа карта, информационни табла и билбордове, промоционални етно сувенири, както и промоционален филм и клипове на български,  английски, турски и гръцки език. Информираност и публичност ще бъде постигната и чрез разработване на публикации в Internet и социалните мрежи и специализирани туристически издания.

Общият регионален туристически продукт „Сред дивата природа – с аромат на древен камък в чаша вино” е разработен в седем водещи направления, които най-цялостно обхващат възможностите на региона. А именно: Културен туризъм; Ловен туризъм; Екотуризъм; Младежки туризъм; Кулинарен и винен; Селски туризъм и Фестивален/събитиен туризъм.

Разглеждането на забележителностите и запознаването с този район е съпроводено с опитване на местни ястия, деликатеси и не на последно място дегустация на вина, получили отличия на различни изложения и конкурси.