gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

 

Тридесет и шест ученика от 6-ти до 10-ти клас премериха бързина и спортен дух в щафетно бягане, организирано по повод 1 ноември – Деня на народните будители. Те бяха разпределени в две категории  момчета и момичета,  като всяка от тях включваше три отбора с по шест участника. За старт на състезанието бе определено началото на ул. „Републиканска“, а финалът бе пред сградата на общината, където Кметът г- н Анастасов и Директорът на СОУ „Ж. Терпешев“ Мария Станкова очакваха финалистите. В оспорваната надпревара участниците дадоха всичко от себе си, за да се класират на първо място. С малка разлика между отделните състезатели в категорията момичета  на първо място се класира отборът на Галя Терзиева, на второ – отборът на Теодора Тончева, а на трето – на Златка Христова. При момчетата заслужено първо място получи отборът на Тодор Бахчеванов, на второ – Димитър Пройков, а на трето Илия Гочев.

По време на щафетното бягане учителите по физкултура от училището следяха за спазването на правилата и безпроблемното протичане на мероприятието. За всички участници имаше осигурени грамоти и сладки изкушения, които да възстановят изразходената енергия.  

Виждайки интереса и желанието за участие от учениците, организаторите са категорични, че ще продължат с подобни инициативи, за да могат децата на Любимец не само да спортуват, но и да се забавляват.

 

Снимки от щафетното бягане.